Η νέα συγκλονιστική ανάρτηση της Γιάννας Τερζή μετά την αποκάλυψη ότι είχε όγκο: «Έζησα ως ανάπηρη»
Η φωτογραφία που ανέβασε η Γιάννα Τερζή στην οποία απεικονίζεται να κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι
Showbiz

Η νέα συγκλονιστική ανάρτηση της Γιάννας Τερζή μετά την αποκάλυψη ότι είχε όγκο: «Έζησα ως ανάπηρη»

Μία νέα συγκλονιστική ανάρτηση για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, έκανε η Γιάννα Τερζή, με αφορμή τη σημερινή (3/12) Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία

Η τραγουδίστρια κόρη του σπουδαίου Πασχάλη Τερζή, ανέβασε φωτογραφίες της από την εποχή που πάλευε με την ασθένειά της η οποία, όπως η ίδια αποκάλυψε, την οδήγησε στο χειρουργείο για αφαίρεση όγκου στον νωτιαίο μυελό. Σε αυτές απεικονίζεται η ίδια καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και μοιράζεται με τους followers της την πολύ δύσκολη εμπειρία που βίωσε μέσα από την προσπάθειά της να γίνει καλά και να αποκτήσει ξανά μία φυσιολογική ζωή.

gianna-terzi.jpg

Η Γιάννα Τερζή σε μια μακροσκελή ανάρτησή της εξήγησε χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, θα ήθελα να μιλήσω και για τη δική μου εμπειρία, και ίσως στα λόγια μου βρούνε κοινά σημεία όσοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα νωτιαίου μυελού και τις συνέπειες αυτών.

Μετά από 11 ώρες για την επιτυχημένη αφαίρεση του επενδυμώματος, του σπάνιου ενδομυελικού όγκου που είχα, βγήκα από το χειρουργείο. Ξύπνησα και έζησα τους επόμενους μήνες της ζωής μου ως ένας άνθρωπος ανάπηρος από τη μέση και κάτω.

Βίωσα πώς είναι να μην ορίζεις το σώμα σου. Να μην αισθάνεσαι τίποτα. Να μην περπατάς. Να μην μπορείς να αυτοεξυπηρετηθείς. Να στήνεται ένα μικρό ή και μεγάλο σχέδιο για να κάνεις απλά, καθημερινά πράγματα. Κι αυτό χρειαζόταν πολύ, μα πολύ περισσότερο χρόνο και υπομονή απ’ ό,τι πριν.

Βίωσα το αμαξίδιο, πώς να χειρίζομαι το σώμα μου σε σχέση με αυτό. Έμαθα να κάνω οτιδήποτε σε σχέση με τα πόδια μου από την αρχή, σαν μωρό, σε πορεία μηνών. Δεν ήξερα πότε θα επανέλθω, σε τί βαθμό θα επανέλθω, απλά ζούσα την κάθε μέρα προσπαθώντας για το καλύτερο, όσο έκανα αποκατάσταση.

Σήμερα, 2 χρονια και 10 μήνες μετά το χειρουργείο, δουλέυω με μια «αόρατη αναπηρία» που έχει να κάνει με την αισθητικότητα των κάτω άκρων. Έχοντας κατανοήσει απο μέσα την έννοια της αναπηρίας κι έχοντας μιλήσει με ανθρώπους που βιώνουν την αναπηρία όλη τους τη ζωή, διαπιστώνω πως αυτό που
λείπει ως νοοτροπία είναι η…
… έννοια της ΙΣΟΤΗΤΑΣ. Ναι, και εδώ.

terzi.jpgΑκόμα κι αν η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανάπηρων ατόμων - που εννοείται οτι ούτε καν πλησιάζει στο πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα - από τους πολίτες υπάρχει η παιδεία να αντιμετωπιστούν οι ανάπηροι ως ίσοι και όχι ως κατώτεροι ανθρώποι που ζητούν οίκτο;; Όχι, δεν υπάρχει.

Πέρα από τα κλασσικά συναισθήματα φόβου, αμηχανίας, ξεβόλεματος και τη νοοτροπία προκατάληψης, διαχωρισμού και εγκατάλειψης, ΚΑΙ η λύπηση «κρίμα τους καημένους» αλλά ΚΑΙ η εξύψωση «πώς το κάνουν αυτό, είναι ΗΡΩΕΣ» είναι στην ουσία ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, έλλειψη ισότητας. Ρωτήστε τους ίδιους 🤷🏼‍♀️

Για μένα όλα ξεκινάνε από την έλλειψη εξοικείωσης. Δεν γνωρίζουμε τους ανάπηρους. Νομίζουμε ότι είναι οι «άλλοι». Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ».

Δείτε παρακάτω:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved