Μάρω Κοντού: Η ηλικία, οι γάμοι & σπάνιες φωτό από τα παιδικά χρόνια! Η εικόνα της από τότε έως τώρα
Showbiz

Μάρω Κοντού: Η ηλικία, οι γάμοι & σπάνιες φωτό από τα παιδικά χρόνια! Η εικόνα της από τότε έως τώρα

Η Μάρω Κοντού είναι γεννημένη στο Κουκάκι στις 21 Ιουνίου 1934 και το πραγματικό της όνομα είναι Μαριάνθη Κοντού.

Είναι 89 ετών και είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, έχοντας επίσης και πολιτική σταδιοδρομία διατελώντας δημοτική σύμβουλος Αθηνών και βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε παντρεμένη με τον διευθυντή φωτογραφίας της Φίνος Φιλμ, Αριστείδη Καρύδη-Φουκς, καθώς και με τον διαφημιστή Γιώργο Δόξα.

«Ένας από τους δύο γάμους μου ήταν πολύ επιπόλαια κίνηση. “Πετούσα στα σύννεφα” λόγω του έρωτα, αλλά κάποια στιγμή έρχεται η πραγματικότητα που μπορεί να είναι διαφορετική από αυτό που ήθελες και φανταζόσουν», έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της.

Παρά το γεγονός ότι έκανε δύο γάμους, η ίδια δεν έκανε ποτέ παιδιά και έχει μιλήσει γι΄αυτό.

«Δεν μπορούσα, όχι δεν έκανα, δεν μπορούσα. Από πολύ νέα το γνώριζα. Βέβαια, περνώντας τα χρόνια, γύρω στα 35 μου, το έψαξα στο εξωτερικό. Πήγα και βρήκα αυτόν που βοήθησε τη Λόρεν να κάνει παιδί, στην Ελβετία. Μου είπε: "Δεν θα κάνετε ποτέ παιδί, εν αντιθέσει δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο εδώ και κάτι ακόμα, θα είστε πάντα νεότερη από τις συμμαθήτριές σας κατά δέκα χρόνια". Περνούν τα χρόνια και βλέπω ότι και τα δύο είναι καλά έως τώρα. Μου είπε και μια πολύ σημαντική φράση: "Εάν θέλετε, όμως, μπορείτε να υιοθετήσετε και να σας βοηθήσω», είχε πει η ηθοποιός.

kentriki-maro.jpg

Η Μάρω Κοντού.

Αποφοίτησε από το Γ' Γυμνάσιο Θηλέων Μακρυγιάννη. Παράλληλα ολοκλήρωσε τη σχολή χορού, σημερινή Κρατική Σχολή Χορού, εξασφαλίζοντας και μια υποτροφία για τη σχολή HLADEK στη Γερμανία.

Σε διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα πέντε ετών θεατρικής και κινηματογραφικής καριέρας, πρωταγωνίστησε σε 61 ταινίες μεγάλου μήκους και 90 θεατρικά έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Η πρώτη επαγγελματική της ενασχόληση άρχισε το 1954 στον χορό Αρχαίας Τραγωδίας του Εθνικού Θεάτρου, όπου παρέμεινε μέχρι το 1958. Έλαβε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος της ηθοποιού, ως εξαιρετικό ταλέντο, από Ανώτατη Κρατική Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 1959 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο, δίπλα στον Δημήτρη Χορν, με το έργο Ρομανσέρο του Ζακ Ντεβάλ.

Giorgos_Konstantinou-Maro_Kontou.jpg

H Μάρω Κοντού με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στην ταινία «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» το 1965.

Το 1990, παρουσίασε τη εκπομπή "Χωρίς παρεξήγηση", που είχε συνολικά μόλις 14 επεισόδια, προβαλλόταν από την ΕΤ2 και στο πρώτο επεισόδιο, στις 7 Μαΐου 1990, είχε καλεσμένη τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία έκθεση στην γκαλερί Αντήνωρ το 1993. Πίνακάς της εκτίθεται στο Μουσείο Βορρέ.

lampros.jpg

Η Μάρω Κοντού με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία «Της ζήλιας τα καμώματα» το 1971.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Χαρούμενη Κυριακή (1972 ΕΙΡΤ), Λούνα Παρκ (1974-1981 ΕΙΡΤ), Ένοχοι (1977 ΕΡΤ), Τρεις στο γύρο (1978 ΥΕΝΕΔ), Η μεγάλη παρέλαση (1979-1980 ΕΡΤ), Έγκλημα στο Ψυχικό (1981 ΥΕΝΕΔ), Το πάθος (1984 ΕΤ2), Βραδυά επιθεώρησης (1984 ΕΡΤ), Επιθεώρηση (1989-1990 ΕΤ1), Άγγελος κατά λάθος (1990 ANT1), Μια απίθανη γιαγιά (1991-1992 ΕΤ2), Οικογένεια Καζίνο (1991-1992 ANT1), Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες (1992-1994 Mega) Αραχτοί και λάϊτ (1994-1995 ΑΝΤ1) Η Γη της Ελιάς (2021-σήμερα Mega).

Η Μάρω Κοντού, παραμένει εντυπωσιακή και όμορφη όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχει αλλάξει πολύ η εικόνα της με το πέρασμα των χρόνων.

«Δεν με ενοχλεί να με ρωτήσουν πόσο χρόνων είμαι, γιατί το έχω πει. Δεν με ενοχλεί να με ρωτήσουν πόσα facelift έχω κάνει, έχω κάνει ένα και πολύ μικρή τη μύτη μου», έχει πει.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες της από την αρχή της καριέρας της έως και σήμερα αλλά και από την παιδική της ηλικία:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved