Αυτό το τραγούδι «εκθρόνισε» από την κορυφή των charts το «All I Want for Christmas Is You»
Showbiz

Αυτό το τραγούδι «εκθρόνισε» από την κορυφή των charts το «All I Want for Christmas Is You»

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το τραγούδι που κυριαρχεί στα χριστουγεννιάτικα playlists και στην κορυφή των charts να είναι το «All I Want for Christmas Is You» της Mariah Carey όμως αυτό έχει αλλάξει.

Νέο τραγούδι πήρε τη θέση του. Πρόκειται για το «Rockin' Around the Christmas Tree», το χριστουγεννιάτικο τραγούδι της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Brenda Lee που κυκλοφόρησε πρώτη φορά πριν από 65 χρόνια και συγκεκριμένα το 1958 και σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 του Billboard Hot 100 singles charts, όπως ανέφερε το Billboard.

lee2.jpg

«Μου αρέσει που ο Θεός με ευνόησε ώστε να μπορώ να σταθώ στην άκρη, να κοιτάξω και να ξέρω ότι δεν ήμουν μόνο εγώ -ότι ήταν ένα σύμπλεγμα πολλών ανθρώπων που έκαναν το τραγούδι αυτό που είναι», δήλωσε η ερμηνεύτρια στο περιοδικό μετά την είδηση.

Άκουσέ το κι εσύ

Η ιστορία του τραγουδιού

Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι που γράφτηκε από τον Johnny Marks και ηχογραφήθηκε από την Brenda Lee το 1958. Έκτοτε έχει ηχογραφηθεί από πολλούς άλλους μουσικούς καλλιτέχνες. Μέχρι την 50η επέτειο του τραγουδιού το 2008, η αρχική έκδοση της Lee είχε πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο με την 4η θέση με τις περισσότερες ψηφιακές λήψεις που πωλήθηκαν από οποιοδήποτε χριστουγεννιάτικο σινγκλ.

lee1.jpg


Το 2019, η ηχογράφηση του τραγουδιού της Lee μπήκε στο Grammy Hall of Fame. Τον Νοέμβριο του 2023, η Lee κυκλοφόρησε ένα μουσικό βίντεο για το τραγούδι και τον Δεκέμβριο του 2023 το τραγούδι έφτασε στην κορυφή του αμερικανικού Billboard Hot 100 chart, σημειώνοντας το τρίτο νούμερο ένα σινγκλ του Lee και καθιστώντας την Lee την γηραιότερη καλλιτέχνιδα που έφτασε ποτέ στο Hot 100 σε ηλικία 78 ετών. Το τραγούδι σημείωσε επίσης το ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ μιας αρχικής κυκλοφορίας και της κορυφής του στο Hot 100 (65 χρόνια), καθώς και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ νούμερο ένα σινγκλ από καλλιτέχνη: 63 χρόνια, έναν μήνα και δύο εβδομάδες .

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved