Τζον Λένον: Το άδοξο τέλος ενός θρύλου - Οι τελευταίες δραματικές του ώρες
John Lennon's Killer Parole Denied
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Showbiz

Τζον Λένον: Το άδοξο τέλος ενός θρύλου - Οι τελευταίες δραματικές του ώρες

Συμπληρώνονται 43 χρόνια από τη δολοφονία του Τζον Λένον, ενός από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς όλων των εποχών.

Το βράδυ της 8ns Δεκεμβρίου του 1980 ο Μαρκ Τσάπμαν περίμενε αρκετά υπομονετικά έξω από το ιστορικό κτίριο Dakota της Νέας Yόρκης τον Tζov Λένον.

lenon-(3).jpg

Τα είχε σχεδιάσει όλα εδώ και αρκετούς μήνες πριν. Την ίδια ημέρα νωρίτερα συνάντησε τον Λένον ο oποίος υπέγραψε στο άλμπουμ «Double Fantasy» και στη συνέχεια έφυγε για μια ηχογράφηση στο Record Plant. Αργότερα το ίδιο βράδυ ο Λένον και η σύζυγός του, Γιόκο Ονο, επέστρεψαν στο Ντακότα. Ανυποψίαστοι.

lenon-(4).jpg

Ο Μαρκ Τσάπμαν πυροβόλησε. Πέντε φορές. Τέσσερα σφαίρες χτύπησαν το Σκαθάρι στην πλάτη. Ο Λένον μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ροΰσβελτ με αστυνομικό αυτοκίνητο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του κατά την άφιξη στις 23.15 σε ηλικία 40 ετών.

Ο Τσάπμαν παρέμεινε στον τόπο του συμβάντος διαβάζοντας το «Ο φύλακας στη σίκαλη» του Τζερόμ Ντέιβιντ Σάλιντζερ μέχρι που συνελήφθη από την αστυνομία.

lenon-(1).jpg

Ο Αμερικανός θαυμαστής των Beatles είχε ζηλέψει και είχε εξαγριωθεί από τον (πλούσιο) τρόπο ζωής του Τζον Λένον μαζί με το σχόλιό του το 1966 ότι οι Beatles ήταν «πιο δημοφιλείς από τον Ιησού». Ο Τσάπμαν είπε ότι εμπνεύστηκε από τον φανταστικό χαρακτήρα Χόλντεν Κόλφιλντ του μυθιστορήματος που διάβαζε όταν τον συνέλαβαν.

Πηγή Βήμα

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved