Δημήτρης Παπάζογλου: Η σχέση με τη Βουγιουκλάκη και η γνωριμία με τη Μαρινέλλα
ndpphoto@gmail.com
Showbiz

Δημήτρης Παπάζογλου: Η σχέση με τη Βουγιουκλάκη και η γνωριμία με τη Μαρινέλλα

Ο Δημήτρης Παπάζογλου έχει καταφέρει να συνεργαστεί με όλους τους μύθους του ελληνικού θεάτρου και να βάλει την σφραγίδα του στα μεγαλύτερα θεατρικά έργα που έχουν αφήσει ιστορία.

Τι του έλεγε η Αλίκη και πώς γνώρισε τη Μαρινέλλα;

papazoglou-640x426.webp

Θέλω να μου πείτε τι αναμνήσεις έχετε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε τεράστιο αυτοσαρκασμό. Ήταν συνειδητοποιημένη γι’ αυτό που έκανε. Αυτό που έλεγαν για την Αλίκη ότι δεν είχε ταλέντο, ήταν ανεπίτρεπτο, όταν το άκουγα. Απλώς είχε μία δυσκολία, το σώμα της ήταν άρρυθμο. Παρότι είχε μια φοβερή εξυπνάδα και ευφυΐα να αποστηθίζει γρήγορα τον ρυθμό, δεν ήταν φυσικό της αυτό. Στην Αθήνα λοιπόν ακουγόταν ότι θα χορογραφούσα το «Καμπαρέ» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1978, αλλά δεν έγινε τελικά. Ούτε το 1979 που η Αλίκη ανέβασε το «Καμπίρια». Πρωτοσυνεργαστήκαμε λοιπόν το 1980 όμως, που ανέβηκε «Η εύθυμη χήρα». Συμμετείχα σε όλες της τις δουλειές, με εξαίρεση την «Ωραία μου κυρία», όπου χορογράφος ήταν ο Φλερύ. Αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου αν έχω τα προσόντα για να γίνω χορογράφος. Και μετά από τόσα χρόνια, το να υπάρχω ακόμα, το θεωρώ πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι κάτι έχω. Γιατί δεν είμαι και ένας άνθρωπος με τις πιο ισχυρές δημόσιες σχέσεις. Είμαι ανεξάρτητος και γοητεύομαι από το γεγονός ότι κάποιος με θυμάται και με φωνάζει για δουλειά. Να σου πω για την Αλίκη ότι μου επέτρεψε να της μιλήσω στον ενικό μετά από δύο χρόνια συνεργασίας. Ήμασταν στο Λονδίνο και μου λέει «Έλα, παιδί μου, σταμάτα πια με το κυρία Βουγιουκλάκη! Πες με Αλίκη να τελειώνουμε»!

Επίσης μεγάλο κεφάλαιο της ζωής σας είναι και η Μαρινέλλα…

Μεγάλο κεφάλαιο της ζωή μου και η Μαρινέλλα. Συνεργαστήκαμε για είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια. Την πρωτογνώρισα στο Παρίσι. Τότε εγώ χόρευα στο Alcazar, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο εξπρεσιονιστικό και σουρεαλιστικό καμπαρέ του πλανήτη. Κάθε βράδυ ήταν πελάτες τεράστιες προσωπικότητες. Εκεί είδα τη Σοφία Λόρεν, την Μπριζίτ Μπαρντό, την Ούρσουλα Άντρες, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ένα βράδυ ήρθε και η Μαρινέλλα να με δει… Εκεί λοιπόν γνωριστήκαμε και αμέσως μετά συνεργαστήκαμε. Την είχα δει ως παιδί βέβαια σε παραστάσεις που έκανε και όταν πέρασε από κοντά μου και μύρισα το άρωμά της, με μάγεψε. Η Μαρινέλλα είναι «μάγισσα», έχει μία αύρα που δεν έχουν άλλες σταρ του χώρου.

Πηγή Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved