Θλίψη - Έφυγε από τη ζωή πασίγνωστος σκηνοθέτης σε ηλικία 87 ετών - «Ο Φελίνι της Ελλάδας»
Showbiz

Θλίψη - Έφυγε από τη ζωή πασίγνωστος σκηνοθέτης σε ηλικία 87 ετών - «Ο Φελίνι της Ελλάδας»

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, Βαγγέλης Σερντάρης στα 87 του χρόνια σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Ανήκε στη χρυσή γενιά του ελληνικού σινεμά, μαζί με ονόματα όπως, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Τώνια Μαρκετάκη, Δήμος Θεός, Κώστα Βρεττάκος. Η κριτικός κινηματογράφου, Ροζίτα Σώκου, τον είχε χαρακτηρίσει ως Φελίνι της Ελλάδας.

Ο πολυβραβευμένος δημιουργός που μέτρησε πολλά κινηματογραφικά χιλιόμετρα είχε υπογράψει ανάμεσα σε άλλα έργα και την ταινία «Η Βασιλική» (1997), ενώ ήταν συμπαραγωγός του θρυλικού «Ρεμπέτικου».

«Με απέραντη θλίψη σας ανακοινώνουμε την απώλεια του σπουδαίου σκηνοθέτη και παραγωγού, Βαγγέλη Σερντάρη, επίτιμο μέλος της με σημαντικό, επώνυμο και δημιουργικό έργο.

Ήταν διεθνής σκηνοθέτης με πλούσιο έργο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πάρει πολλά βραβεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Σημαντικότερες ταινίες του είναι η «Ληστεία στην Αθήνα» (1969) ένα καταπληκτικό φιλμ νουάρ. Το «Θερμοκήπιο» (1985), «Η Βασιλική» (1997), «Ο έβδομος ήλιος του έρωτα» (2001). Ήταν συμπαραγωγός στην ταινία «Ρεμπέτικο», έγραφε η ανακοίνωση.

serdaris.jpg

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Σερντάρης

Ο Βαγγέλης Σερντάρης γεννήθηκε το 1936 στην Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Ήταν διεθνής σκηνοθέτης με πλούσιο έργο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και κινηματογράφο. Είχε πάρει πολλά βραβεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Σημαντικότερες ταινίες του είναι η «Ληστεία στην Αθήνα» (1969) ένα καταπληκτικό φιλμ νουάρ. Το «Θερμοκήπιο» (1985), «Ο έβδομος ήλιος του έρωτα» (2001).

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved