Έτσι είναι σήμερα το σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου στην Πλάκα - Η αλλαγή στο πέρασμα των χρόνων
Showbiz

Έτσι είναι σήμερα το σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου στην Πλάκα - Η αλλαγή στο πέρασμα των χρόνων

Στο συγκεκριμένο σπίτι γυρίστηκε μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1965.

Η ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», με πρωταγωνιστές τον Αντώνη Κοκοβίκο, κατά κόσμον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Ελενίτσα Κοκοβίκου, τη Μάρω Κοντού, παραμένει μέχρι και σήμερα, δεκαετίες μετά η αγαπημένη πολλών.

Το συγκεκριμένο σπίτι που συνεχίζει να στέκεται αγέρωχο κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, στην Πλάκα, χτίστηκε περίπου το 1800 με σκοπό να στεγάζει τη στρατιωτική διοίκηση των Τούρκων. Το τριώροφο (διαθέτει και υπόγειο) έχει συνολική έκταση 266 τετραγωνικά και όπως θα θυμάστε ο κύριος και η κυρία Κοκοβίκου ζούσαν στον πρώτο όροφο ενώ η κυρία Παπαμήτρου που έκανε τη ζωή δύσκολη στην Ελενίτσα, λερώνοντας την μπουγάδα της και αποκαλώντας την αστεφάνωτη επειδή ο Αντωνάκης δεν δεχόταν να την παντρευτεί, έμενε στον τελευταίο όροφο.

Το τριώροφο είναι χτισμένο σε ένα οικόπεδο 411,37 τ.μ., και με έναν νόμο της Μελίνας Μερκούρη, για να μη γεμίσει η Αθήνα με πολυκατοικίες, κρίθηκε διατηρητέο. Αργότερα όμως και συγκεκριμένα το 2014 βγήκε σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση και για ένα διάστημα δόθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ. Αποφασίστηκε και η πώληση σε ιδιώτη και μάλιστα η τιμή εκκίνησης ήταν τα 900.000 ευρώ. Όταν το 2014 μαθεύτηκε ότι είναι πλέον διαθέσιμο το σπίτι για να αγοραστεί από κάποιον ιδιώτη, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους γείτονες ή τους λάτρεις της παλιάς Αθήνας που δεν ήθελαν να δουν στη θέση του ακόμα μία πολυκατοικία. Μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ακίνητο ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού.


Στο πέρασμα των χρόνων έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο ακίνητο και πλέον οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν χρώμα θαλασσί. Ακριβώς λόγω της μη αξιοποίησής του, η αυλή δεν υπάρχει πια.

Το gossip-tv.gr βρέθηκε εκεί αυτό το Σαββατοκύριακο και δείτε στην παρακάτω gallery πώς είναι σήμερα το σπίτι:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved