Αν ακόμη δεν έχεις φτιάξει βασιλόπιτα αυτή η συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ θα σε ξετρελάνει
Showbiz

Αν ακόμη δεν έχεις φτιάξει βασιλόπιτα αυτή η συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ θα σε ξετρελάνει

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα (31-12) και η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της με την Υβόννη Μπόσνιακ να μας προτείνει την πιο νόστιμη που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Είναι γνωστό ότι η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου εκτός από ταλέντο στο σχέδιο έχει ταλέντο και στη μαγειρική ενώ λατρεύει να φτιάχνει γλυκά.

Αν λοιπόν ακόμη δεν έχεις φτιάξει βασιλόπιτα, σημείωσε τα υλικά και την εκτέλεση και δοκίμασε την συνταγή της!

bosniak-(2).jpg

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

7κουτ. γλυκού μάχλέπι

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ. ζάχαρη άχνη

5 αυγά

3 κουτ. σούπας κονιάκ

150γρ.χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

750 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Γέμιση:

200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη. ·

700 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. Γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Γέμιση: Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε για λίγο
στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.

Βασιλόπιτα

Για τη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν, κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι με το μείγμα του αλευριού. Ψήνουμε την βασιλόπιτα κέικ για 50-55 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και, αν θέλουμε, τη διακοσμούμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved