Θάνος Λέκκας: To θέατρο, το... στρουμφοχωριό και όσα τον δίδαξαν οι σπουδές του στη βιολογία

Θάνος Λέκκας

Showbiz

Θάνος Λέκκας: To θέατρο, το... στρουμφοχωριό και όσα τον δίδαξαν οι σπουδές του στη βιολογία

Ο Θάνος Λέκκας σε συνέντευξή του μιλάει για τα όσα βιώνει ως «εργάτης» του θεάτρου και αποκαλύπτει τα πραγματικά μαθήματα που πήρε από τις σπουδές τους στη βιολογία.

Ο ηθοποιός ο οποίος τηλεοπτικά ανήκει στο καστ της σειράς Το Ναυάγιο, μίλησε για όλα όσα θεωρεί ευτυχία και χαρά στη ζωή του, μιλάει για τη χαρά που του δίνει το θέατρο και αποκαλύπτει πώς σκέφτεται πλέον, μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του...

thanos-lekkas.jpeg

Πότε λες ότι τα πράγματα πάνε καλά στη ζωή σου;

Όταν μπορώ να χαμογελάω. Κι αυτό συμβαίνει όταν νιώθω ήρεμος και ορεξάτος, όταν μπορώ να πάρω μια βαθιά ανάσα και με την εκπνοή να βγαίνει και το χαμόγελο μαζί. Μ’ αρέσει να χαμογελάω. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ήρθαν κάποια λεφτά ή ένας ωραίος ρόλος, μια πολύ ωραία συνεργασία, ακόμα και ότι κατάφερα να ξεκλειδώσω κάτι σε έναν ρόλο ή σε μια σχέση. Ή ότι άνοιξε ένα καινούριο πεδίο χαράς και εξερεύνησης. Σημαίνει υγεία για μένα και τους αγαπημένους μου, σημαίνει σχέδια και όχι μόνο θεατρικά.

Τι σου έχει προσφέρει το θέατρο;

Είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο στη ζωή μου. Στο σχολείο μού έδινε παρηγοριά και μια αίσθηση ομαδικότητας. Όταν αποφάσισα να το σπουδάσω και να το ασκήσω ως επάγγελμα, μου έδινε την ικανοποίηση ότι ήταν μια προσωπική μου επιλογή που οδήγησε τη ζωή μου παραπέρα. Μετά είναι και ο κόσμος που συναναστρέφεσαι στο θέατρο, οι διαφορετικές προσωπικότητες, συνήθως έντονες, επειδή οι ηθοποιοί δεν είναι κοινοί άνθρωποι, έχουν παραξενιές. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα περίεργο... στρουμφοχωριό και θα πρέπει να μάθεις να αλληλεπιδράς μαζί τους για να έρθει εις πέρας ένας σκοπός: το θέατρο, η παράσταση.

thanos-lekkas.jpeg

Και το κοινό;

Ο θεατής την ώρα της παράστασης δεν μπορεί να σου μιλήσει, αλλά νιώθεις την παρουσία του. Καταλαβαίνεις αν έχει συνδεθεί μαζί σου από το πώς αναπνέει, από ένα βλέμμα αν μπορείς να δεις τα μάτια του. Το νιώθεις από τον τρόπο που θα τρίξει η καρέκλα του, ακόμη και από τη θερμοκρασία του χώρου καταλαβαίνεις αν είναι μαζί σου ή όχι. Το κομβικό σημείο είναι να ενωθείτε και να πάτε μαζί το ταξίδι. Αυτό δεν το ζεις πουθενά αλλού παρά μόνο στο θέατρο.

Η βιολογία που σπούδασες τι σου έδωσε;

Πέρα από τις γνώσεις για τη λειτουργία της ζωής, με δίδαξε τον τρόπο να μελετάω τα πράγματα, την ιεραρχία, την ταξινόμηση, τη διαδοχή. Αυτή η διαδικασία δομεί τη σκέψη και μετά μπορείς να την εφαρμόσεις και στους ρόλους. Αρχίζεις να αναλύεις τα στοιχεία που έχουν σημασία, αφαιρείς τα περιττά και μετά περνάς στη σύνθεση.

Πηγή: Madame Figaro

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved