Περλέγκας: Από τη Νύχτα στο Προξενιό - Η ηλικία, ο ηθοποιός μπαμπάς του και η δραματική ιστορία
Showbiz

Περλέγκας: Από τη Νύχτα στο Προξενιό - Η ηλικία, ο ηθοποιός μπαμπάς του και η δραματική ιστορία

Την περασμένη τηλεοπτική σεζόν απολαύσαμε τον Γιάννο Περλέγκα στον σκληρό «Στέλιο» στη Νύχτα ενώ φέτος έκανε την ανατροπή με τον ρόλο του Επιφάνειου στη σειρά «Το προξενιό της Ιουλίας».

Η ηλικία, η καταγωγή και ο ηθοποιός μπαμπάς του

perlegkas-(2).jpg

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και είναι γιος του ηθοποιού Τίμου Περλέγκα. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Το 2009 ίδρυσε μαζί με τον Γιώργο Γάλλο, τη Σταυρούλα Σιάμου και τον Μανώλη Μαυροματάκη την «ομάδα 1272». Το 2007 τιμήθηκε με το βραβείο Χορν για τον ρόλο του στην θεατρική παράσταση «Το Γάλα»

Ποιος ήταν ο Τίτος Περλέγκας

perlegkas-(3).jpg

Γεννήθηκε στην Πάτρα ως Τιμολέων Περλέγκας. Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και έπαιξε ποδόσφαιρο στον Πατρέα. Ήρθε στην Αθήνα το 1955 και γράφτηκε στη Σχολή Σταυράκου για να γίνει ηθοποιός. Δάσκαλοί του υπήρξαν ο Μάνος Κατράκης, ο Νίκος Τζόγιας και ο Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Πέθανε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Βρέθηκε νεκρός σε παγκάκι, όπου στάθηκε καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, κάτω απ' τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι. Είχε βγει κάποιο βράδυ από το σπίτι του κοντά στον σταθμό για να αγοράσει καπνό για την πίπα του. Όταν οι δικοί του συνειδητοποίησαν ότι αργούσε να επιστρέψει άρχισαν να τον αναζητούν. Βρέθηκε την επομένη το πρωί από καθαριστή. Όταν πέθανε, ήταν πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Τμήμα ηθών. Το επεισόδιο που προβλήθηκε μετά τον θάνατό του αφιερώθηκε στη μνήμη του.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική και η μπάντα του

perlegkas-(4).jpg

Ένας, ακόμη, καλλιτεχνικός τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται είναι η μουσική. Το 1996, μαθητής γυμνασίου, ιδρύει με δύο συμμαθητές του την ρεμπέτικη μουσική μπάντα με την ονομασία Ραστ Χιτζάζ και ξεκινούν περιστασιακές εμφανίσεις σε Αθήνα, Πειραιά και νησιά, οι οποίες πληθαίνουν μετά το 2004. Ο ίδιος παίζει κιθάρα (αυτοδίδακτος) και τραγουδάει

Για τις ανάγκες της σειράς ο Γιάννος Περλέγκας έκανε τεράστιες αλλαγές στην εμφάνισή του

proxenio-(5).jpg

«Νιώθω καλά με τη νέα μου εικόνα. Η τελευταία φορά που ξυρίστηκα ήταν στο τελευταίο γύρισμα της Νύχτας. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός ο χαρακτήρας που θα υποδυθώ. Κάπως μέρος της δουλειάς μας είναι να μην κάνουμε ηθικές επενδύσεις πάνω στους ρόλους που παίζουμε και να μην βγάζουμε συμπεράσματα για το πόσο ηθικοί είναι. Ο Στέλιος άλλο φαινόταν και αλλιώς προέκυψε στην πορεία», έχει πει ο ίδιος για τον ρόλο του.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved