Ο Μελέτης Ηλίας στο gossip-tv: Ο ρόλος... challenge στο Προξενιό, η τηλεθέαση και οι δύσκολες σκηνές
Showbiz

Ο Μελέτης Ηλίας στο gossip-tv: Ο ρόλος... challenge στο Προξενιό, η τηλεθέαση και οι δύσκολες σκηνές

Ο Μελέτης Ηλίας είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς του, ο οποίος στο βιογραφικό του μετρά αμέτρητες επιτυχίες τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Αυτή τη σεζόν, έκανε την απόλυτη έκπληξη, σα να επανασυστήθηκε θα λέγαμε στο κοινό μέσω ενός τελείως διαφορετικού ρόλου, αυτόν του Γιωργίκη Προβιού στην σειρά του Alpha, Το Προξενιό της Ιουλίας.

Έχοντας στη φαρέτρα του μεγάλες επιτυχίες, καθώς το τηλεοπτικό κοινό τον είχε ήδη λατρέψει μέσα από τον ρόλο του Σάββα Τριανταφύλλου στο «Σόι» αλλά και εκείνον του Στέλιου Αντωνόπουλου στα «Καλύτερά μας χρόνια», ξεδίπλωσε το ταλέντο του με έναν πιο δραματικό ρόλο και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όχι απλά είναι ταλαντούχος αλλά μπορεί να δώσει υπόσταση σε όποιον ρόλο και να του δοθεί και να τον υπηρετήσει με μεγάλη επιτυχία.

Ο Alpha παρουσίασε σε δημοσιογραφική εκδήλωση, το πρωί της Τετάρτης 18/1, υλικό από τα νέα επεισόδια και ο Μελέτης Ηλίας, με αφορμή τον ματωμένο γάμο του Γιωργίκη και της Ιουλίας στο Προξενιό, εξηγεί στο gossip-tv.gr ποιες ήταν οι σκηνές που τον δυσκόλεψαν, μιλά για τη συνεργασία με τους συναδέλφους ενώ αναφέρεται και στην οικογένειά του!

meletis-ilias-(6).jpg

Ο Μελέτης Ηλίας στον ρόλο του Γιωργίκη Προβιού.

  • Και φέτος σε σειρά εποχής, σε έναν ρόλο όμως τελείως διαφορετικό από τους προηγούμενους...

Αυτό ακριβώς! Ουσιαστικά κάνοντας δύο δουλειές, το Σόι και τα Καλύτερά μας χρόνια, έκλεισα μια δεκαετία στο οικογενειακό sitcom. Παρόλο που εμείς οι ηθοποιοί θέλουμε να είμαστε σε δουλειές που πάνε καλά και συνεχίζουν για πολλά χρόνια, στη φύση της δουλειάς μας, θέλουμε και το διαφορετικό. Θέλουμε να πειραματιστούμε και σε πράγματα που δεν μας έχει συνηθίσει κόσμος. Για μένα λοιπόν αυτή η δουλειά ήταν ένα challenge για κάτι τελείως διαφορετικό. Ένα άλλο πρόσωπο, ένας διαφορετικός και μη αποδεκτός χαρακτήρας. Στη συγκεκριμένη παραγωγή όμως νιώθω προστατευμένος στο να δοκιμάσω και κάτι που δεν είναι στα νερά μου.

Αν θεωρείς ότι κάτι έχεις κατακτήσει, εκεί αρχίζει να πεθαίνει σιγά – σιγά ο καλλιτέχνης μέσα σου.

  • Μιας και αναφέρατε το Σόι, η σειρά σαρώνει σε νούμερα τηλεθέασης τώρα που παίζεται σε επανάληψη…

Πραγματικά, υπάρχουν καινούργιοι τηλεθεατές που νομίζουν ότι γυρίζουμε τώρα νέα επεισόδια. Και φυσικά κάποιοι βλέπουν ξανά τη σειρά από την αρχή.

  • Θα ήσασταν θετικός στην επιστροφή της σειράς με νέα επεισόδια;

Κάθε χρόνο ακούγεται ότι θα ξαναγίνει η σειρά όμως αυτό χρειάζεται έναν πολύ καλό προγραμματισμό για να συγκεντρωθεί όλο το καστ. Για να τους συγκεντρώσεις όλους για μια σεζόν, πρέπει να τους ενημερώσεις τουλάχιστον 1,5 χρόνο πριν. Ένα κομμάτι μου το θέλει. Ήταν μια πολύ αγαπησιάρικη σειρά, είχαμε δέσει πολύ και ήμασταν σχεδόν σαν οικογένεια. Αν το δω ως επαγγελματίας, το νιώθω σαν πισωγύρισμα.

  • Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθείτε;

Τα παρακολουθώ πολύ και πάντα. Μου αρέσει πολύ και μάλιστα τα αναλύω και τέταρτο – τέταρτο. Ίσως έχω και το μικρόβιο καθώς έχω σπουδάσει και λογιστικά.

  • Γιατί δεν ασχοληθήκατε ποτέ με το επάγγελμα του λογιστή;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ γιατί νιώθω ότι θα βαλτώσω. Δεν θα μπορούσα να είμαι σε μια καρέκλα ή σε ένα γραφείο.

  • Στο Προξενιό της Ιουλίας υπήρξε κάποια σκηνή που σας δυσκόλεψε;

Αυτή η σκηνή με τα αίματα ήταν πολύ δύσκολη. Έπρεπε και να λουστώ με το αίμα αλλά και να το έχω και στο στόμα μου. Επίσης όταν τον γυρίσαμε και τον γάμο, έκανε πάρα πολύ κρύο. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε.

  • Εξαιρετικό όλο το καστ της σειράς. Πώς είναι η συνεργασία σας;

Είναι όλοι ένας κι ένας! Με την Άννα Μάσχα έχω την περισσότερη επαφή και την θαυμάζω απεριόριστα! Όταν ήμουν στη σχολή, έβλεπα την Άννα Μάσχα και ήταν τρανό παράδειγμα. Το να παίζω μαζί της είναι μεγάλη ευτυχία. Όπως και με την Χριστίνα Μαξούρη και τον Δημήτρη Αλεξανδρή. Με τα νεότερα παιδιά πάντα είναι χαρά να δουλεύεις. Είναι νέα και φρέσκα μυαλά με πολύ ενδιαφέρον.

  • Είστε πολλά χρόνια στον χώρο. Συνεχίζετε να μαθαίνετε μέσα από τη δουλειά;

Αυτό είναι το ζητούμενο! Να ξεκινάς από το μηδέν και να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά, σαν μαθητής. Αν θεωρείς ότι κάτι έχεις κατακτήσει, εκεί αρχίζει να πεθαίνει σιγά – σιγά ο καλλιτέχνης μέσα σου.

meletis-ilias-(5).jpg

Μελέτης Ηλίας-Θέμις Βουτσινά

NDP photo agency
  • Λόγω δουλειάς, απουσιάζετε πολλές ώρες από το σπίτι. Σας κάνουν παράπονα τα παιδιά και η σύζυγός σας;

Λίγο ναι! (Γέλια). Αυτή την περίοδο δυσκολεύομαι λίγο με τα γυρίσματα και τις παραστάσεις. Σαββατοκύριακα πρωί και Δευτέρα - Τρίτη βράδυ, αφιερώνω χρόνο στα παιδιά και στη γυναίκα μου!

  • Μιας και μόλις μπήκε η νέα χρονιά. Τι θα θέλατε να συμβεί στο άμεσο μέλλον;

Επειδή είμαστε μέσα στη σεζόν, θέλω να κυλήσει λίγο αυτή η περίοδος με τα γυρίσματα και τις παραστάσεις ομαλά και να έρθει το Πάσχα για να ξεκουραστώ λιγάκι!

Ο Μελέτης Ηλίας, πρωταγωνιστεί και στη θεατρική παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο», σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved