Εύα Σιμάτου για την πεθερά της, Μπέτυ Αρβανίτη: «Νιώθει περισσότερο γιαγιά και λιγότερο πεθερά μου»

Η Εύα Σιμάτου με την πεθερά της, Μπέτυ Αρβανίτη και τον σύζυγό της, Αλέξη Σταμάτη

Showbiz

Εύα Σιμάτου για την πεθερά της, Μπέτυ Αρβανίτη: «Νιώθει περισσότερο γιαγιά και λιγότερο πεθερά μου»

Η Εύα Σιμάτου είναι μία από τις πιο ταλαντούχες καλλιτέχνιδες της γενιάς της, που υπηρετεί εδώ και χρόνια με αφοσίωση το θεατρικό σανίδι. Στην προσωπική της ζωή απολαμβάνει την ευτυχία στο πλευρό του άντρα της, Αλέξη Σταμάτη, γιο της Μπέτυς Αρβανίτη

Φέτος την απολαμβάνουμε στην παράσταση «Βασιλιάς Ληρ», που ανεβαίνει στο θέατρο Οδού Κεφαλληνίας. Η Εύα Σιμάτου, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε για την παράσταση αλλά και για την Μπέττυ Αρβανίτη, η οποία είναι πεθερά της.

201802081157230.2972_EVA_SIMATOY_MPETI_ARVANITI_ALEXIS_STAMATIS_622018.jpg

Η Εύα Σιμάτου με την πεθερά της, Μπέτυ Αρβανίτη και τον σύζυγό της, Αλέξη Σταμάτη

Πόσο επίκαιρο μπορεί να είναι στην Ελλάδα τού σήμερα το αριστούργημα του Σαίξπηρ, που γράφτηκε το 1609;


Είναι πολύ επίκαιρο, όπως και τα περισσότερα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τα οποία είναι διαχρονικά και σύγχρονα. Το έργο αυτό στέκεται στην εξουσιαστική συμπεριφορά των γονιών προς τα παιδιά και την αλληλοεξάρτηση, η οποία είναι πολύ έντονη στην εποχή μας. Ακόμα μιλάει και για τα επακόλουθα της φθοράς, της πτώσης, του διαβρωτικού γήρατος και, τέλος, υπαρξιακά οδηγεί στην αποτίμηση της ζωής και την εκτίμηση των πραγματικών αξιών.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη της παράστασης, Στάθη Λιβαθινό;

Με τον Στάθη Λιβαθινό έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα, γόνιμη και δημιουργική συνεργασία.

Πώς νιώθετε που συνεργάζεστε με τη σπουδαία ηθοποιό Μπέττυ Αρβανίτη;

Είναι πολύ συγκινητικό για εμένα που συνεργάζομαι μαζί της. Το θέλαμε και οι δύο να συναντηθούμε ξανά στη σκηνή. Ωρίμασαν οι συνθήκες και ήρθε αυτό το σπουδαίο έργο, οπότε πραγματοποιήσαμε την επιθυμία μας.

201810031431190.1034_SIMATOY_STAMATIS_ARVANITI_PROTOPSALTI_02102018.jpg

Εκτός από την επαγγελματική σας σχέση, με την Μπέττυ Αρβανίτη είστε και οικογένεια, καθώς είστε παντρεμένη με τον γιο της, τον καταξιωμένο συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη. Πώς είναι, λοιπόν, ως πεθερά;

Η σχέση που έχουμε με την Μπέττυ είναι πολύ οικογενειακή. Νομίζω ότι και η ίδια νιώθει περισσότερο γιαγιά του Ερμή και λιγότερο πεθερά μου. Σχετιζόμαστε περισσότερο ανθρώπινα, πέρα από τους κοινωνικούς μας ρόλους, της πεθεράς και της νύφης.

Είστε εργαζόμενη σύζυγος και μητέρα. Πόσο εύκολο είναι να διατηρηθούν οι ισορροπίες μεταξύ καριέρας και οικογένειας;

Είναι αρκετά δύσκολο και κουραστικό να κρατηθούν οι ισορροπίες μεταξύ καριέρας και οικογένειας. Έχω πολλή βοήθεια από τους γονείς μου και φυσικά την τύχη να μπορεί ο Αλέξης να ορίζει ο ίδιος τις ώρες εργασίας του και να δουλεύει από το σπίτι.

201905101124530.0001_EVA_SIMATOY_ALEXIS_STAMATIS_952019.jpg

Εύα Σιμάτου- Αλέξης Σταμάτης

Πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι τη στιγμή που ξεκαθάρισε μέσα μου αυτή η επιθυμία. Μία εσωτερική διαδικασία με οδήγησε βαθμιαία στην απόφαση. Όμως η τέχνη ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Έκανα πιάνο και χορό από πολύ μικρή ηλικία και για πολλά χρόνια. Επιπλέον, διάβαζα λογοτεχνία, άκουγα μουσική και παρακολουθούσα παραστάσεις. Έτσι μεγάλωσα. Στο σπίτι μου υπήρχαν μια πλούσια βιβλιοθήκη, πολλά βινύλια και πηγαίναμε συχνά στο θέατρο με τους γονείς μου, είπε η Εύα Σιμάτου στο περιοδικό Mytv.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved