Η Ελισάβετ Μουτάφη στο gossip-tv: «Ήταν πολλές οι σκηνές που με ζόρισαν συναισθηματικά στο Προξενιό»
Showbiz

Η Ελισάβετ Μουτάφη στο gossip-tv: «Ήταν πολλές οι σκηνές που με ζόρισαν συναισθηματικά στο Προξενιό»

Η Ελισάβετ Μουτάφη, πρωταγωνιστεί φέτος στο Προξενιό της Ιουλίας, στον Alpha, όπου και κρατά τον ρόλο της Στάσας, μιας στοργικής μητέρας και δυναμικής συζύγου.

Από το 2000 μέχρι και σήμερα, έχει συνεχή παρουσία τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο και καθόλου άδικα, θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

Η λαμπερή ηθοποιός, με αφορμή τη συνάντηση των συντελεστών της σειράς με τους δημοσιογράφους όπου παρακολουθήσαμε, με κομμένη την ανάσα, τις εξελίξεις των επόμενων επεισοδίων, μίλησε στο gossip-tv.gr για τη σειρά και όχι μόνο.

Ευδιάθετη, ευγενική και πρόθυμη να απαντήσει σε όλα, παρόλο που αμέσως μετά έπρεπε να βρεθεί και πάλι σε γύρισμα.

Υπήρξαν σκηνές που την δυσκόλεψαν; Έχει βιώσει η ίδια δύσκολες καταστάσεις αλλά έπρεπε να είναι παρούσα στη δουλειά της; Είναι υπέρ των αισθητικών επεμβάσεων; Γι΄αυτά και για άλλα πολλά μιλά η Ελισάβετ Μουτάφη και είναι όπως πάντα απολαυστική...

moutafi-(1).webp

Η Ελισάβετ Μουτάφη στον ρόλο της Στάσας.

  • Και φέτος σε μια σειρά εποχής.

Είναι πάρα πολύ όμορφα, υπέροχα! Πιο δύσκολα όμως από κάτι σύγχρονο καθώς καλούμαστε να κάνουμε δικά μας και τα έθιμα της εποχής, να τα μάθουμε και να τα φέρουμε σε εσάς. Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι αλλά αλλάζει η συμπεριφορά. Είμαστε στο 1959, η θέση της γυναίκας είναι διαφορετική. Αυτό είναι το κεντρικό θέμα ουσιαστικά του Προξενιού της Ιουλίας.

Δεν κρύβω ότι έχω κάνει μπότοξ.

  • Χρειάζεται κάποια επιπλέον μελέτη για να μπείτε σε έναν ρόλο και να τον υπηρετήσετε όπως πρέπει;

Ο ήρωας είναι ήρωας. Από εκεί και πέρα, κοιτάς να δεις πώς ήταν τα πράγματα στην εκάστοτε εποχή. Όταν έχεις όμως ένα καλό σενάριο, όπως στην προκειμένη περίπτωση, αυτά τα βλέπεις ήδη, στα έχουν έτοιμα. Αν όμως θες να ψάξεις και κάτι επιπλέον και σε βοηθάει μπορείς να το κάνεις.

  • Υπήρξαν σκηνές που σας ζόρισαν συναισθηματικά;

Πάρα πολλές ήταν αυτές οι σκηνές. Αυτή είναι όμως η δουλειά μας. Αυτό είναι το όμορφο και η ευτυχία και αυτό ευχαριστιέμαι τόσα χρόνια. Αν δεν ζορίζεσαι συναισθηματικά είναι λίγο επιφανειακά τα πράγματα…

  • Παρακολουθείτε τα νούμερα τηλεθέασης;

Φυσικά και τα παρακολουθώ! Δεν παθαίνω υστερία, ούτε έχω εμμονή αλλά φυσικά τα βλέπω. Πρέπει να κοιτάς αν έχεις απήχηση, είτε πρόκειται για μια θεατρική παράσταση είτε για μια τηλεοπτική σειρά. Προσωπικά, καταλαβαίνω τι γίνεται και από τον κόσμο που μας μιλάει στον δρόμο. Και τα social media είναι καλά αλλά ο κόσμος που με πλησιάζει στον δρόμο και μου λέει για τη σειρά ή για τον ρόλο, με συγκινεί και με απασχολεί. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας τον κόσμο που συναντάμε στον δρόμο.

moutafi-(2).webp
  • Σας κάνουν αρνητικά σχόλια στον δρόμο; Γιατί γράφονται κάποια σκληρά σχόλια στα social media για την ηρωίδα σας.

Το αντίθετο! Η ηρωίδα μου είναι σκληρή με την κόρη της για το τι θα πει ο κόσμος, όμως, η Στάσα είναι μια δυνατή γυναίκα που έχει χάσει τους γονείς της, τον άνδρα της και έχει μια κόρη που έχει σκοτωθεί ο πατέρας της και δεν μιλάει γι΄αυτό. Ο κόσμος είναι πολύ με το μέρος μου. Παρόλα αυτά ένας ήρωας που τον μισεί ο κόσμος σημαίνει ότι είναι και καλογραμμένος!

  • Έχετε βιώσει δύσκολες καταστάσεις και να πρέπει να πάτε στο γύρισμα ή στο θέατρο για να δουλέψετε κανονικά;

Φυσικά! Και απώλειες ανθρώπων αλλά πρέπει να είσαι στη δουλειά σου. Ο κάθε άνθρωπος το βιώνει διαφορετικά. Εκτονώνεσαι από τη μία αλλά μπορεί να είναι και πολύ δύσκολο. Μπορεί το θέατρο να λειτουργήσει σαν ψυχοθεραπεία κάποιες φορές όμως αν για παράδειγμα ένας ρόλος είναι λίγο βαρύς, το κουβαλάς. Όχι σε όλη τη ζωή, αλλά την περίοδο εκείνη που παίζεις τον ρόλο. Δεν είναι μόνο η εκτόνωση, υπάρχει και η άλλη πλευρά.

moutafi-(4).jpg

Στιγμιότυπο από τη θεατρική παράσταση Ηλέκτρα.

  • Έχετε ζητήσει βοήθεια ειδικού;

Κάνω πολλά χρόνια τώρα ψυχοθεραπεία και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

  • Η επικαιρότητα είναι πολύ σκληρή και ακούμε καθημερινά πράγματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Μοιάζουν με σενάριο. Σας επηρεάζουν όλα αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία μας;

Η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε σενάριο. Φυσικά και με επηρεάζουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Πάρα πολύ! Πάντα γινόντουσαν αυτά αλλά τώρα έχουμε περάσει και μια δύσκολη περίοδο, και μετά τον κόβιντ, και αν και δεν είμαι ειδικός, φαίνεται πως βγαίνει στον κόσμο η επιθετικότητα. Είναι ο μόνος τρόπος να το εξηγήσω…

  • Είστε μια πολύ ωραία γυναίκα. Έχετε κάνει αισθητικές επεμβάσεις;

Δεν είμαι πολύ κοκέτα, αν με πιάσει θα περιποιηθώ τον εαυτό μου. Δεν κρύβω ότι έχω κάνει μπότοξ! Ο καθένας μπορεί να κάνει ό, τι του αρέσει και νιώθει καλά με τον εαυτό του.

  • Τι θα θέλατε από τη νέα χρονιά;

Θέλω να είμαι καλά μέσα μου, να είναι καλά οι άνθρωποι που αγαπάω και όλος ο κόσμος. Πάνω απ΄όλα υγεία και να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved