Showbiz

Νίκη Παλληκαράκη: «Δεν με αναγνώριζε η μητέρα μου… Δεν της είπα ποτέ ότι πέθανε ο πατέρας μου»

Ελένη Ζούμη Ελένη Ζούμη

H Νίκη Παλληκαράκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Όλα για τη ζωή μας και μίλησε για τη δική της εμπειρία με τη μητέρα της που έπασχε από άνοια. 

«Είναι λίγο τρομακτικό να βλέπεις έναν άνθρωπο που είναι η μάνα σου, να χάνει την ιστορία του, την μνήμη του» παραδέχτηκε αρχικά η Νίκη Παλληκαράκη και συνέχισε: «Σαν να κόπηκε ο ομφάλιος λώρος, δεν ήμουν πια το παιδί της. Δεν σε αναγνωρίζει, και είναι πολύ ζόρικο αυτό το συναίσθημα. Κουβαλάς όλο το συναισθηματικό βάρος που βλέπεις στην μαμά σου και πρέπει να το βάλεις στην άκρη και να φροντίσεις αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν μία διαδικασία εξαιρετικά επώδυνη. Ανέπτυξα μηχανισμούς στην πορεία για να μπορέσω να το διαχειριστώ. Τώρα που το σκέφτομαι ψύχραιμα, ίσως να ξεκίνησε 20 χρόνια πριν».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στο πώς η ίδια βίωσε την ασθένεια της μητέρας της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η μητέρα μου «έφυγε» πέρσι στα 91 της, και πιστεύω αυτό ξεκίνησε από τα 70 της. δεν αναγνώριζα τα σημάδια, σε σημείο που νευρίαζα και νόμιζα ότι το κάνει επίτηδες. Μετά από 10 χρόνια συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν απλά μια απώλεια μνήμης, είχε προβλήματα προσανατολισμού, είχε επιθετικότητα, όταν συνειδητοποιούσε ότι κάτι συνέβαινε με την μνήμης της».

Η Νίκη Παλληκαράκη επεσήμανε στη συνέχεια: «Δεν συγχωρώ στον εαυτό μου το ότι δεν μπήκα νωρίς στη σκέψη να δεχτώ ότι κάτι δεν πάει καλά».

palikaraki.jpg

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στον τρόπο που προσάρμοσε την καθημερινότητά της για να είναι στο πλευρό της μητέρας της: «Το πήρα όλο πάνω μου και με τις γνώσεις που είχα, το πάλεψα πολύ. Είχε τεράστιες συνέπειες. Αναγκάστηκα και έκανα μόνο θέατρο τότε και όχι και τηλεόραση, για να μπορώ να είμαι εντάξει απέναντί της. Υπήρξαν στιγμές πολύ συγκινητικές. Με συγκίνησε ότι κάποιες μνήμες της λειτούργησαν σε ανύποπτο χρόνο».

Η Νίκη Παλληκαράκη κατέληξε λέγοντας: «Δεν είπα ποτέ στη μητέρα μου ότι πέθανε ο πατέρας μου, γιατί ήταν η πιο σημαντική μνήμη της. Με ρώταγε που είναι ο μπαμπάς μου και γιατί δεν έρχεται».

Δείτε το βίντεο με όσα αποκάλυψε η ηθοποιός:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved