Κλέλια Ρένεση: Τι είναι το αναφυλακτικό σοκ που την έστειλε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Showbiz

Κλέλια Ρένεση: Τι είναι το αναφυλακτικό σοκ που την έστειλε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Η Κλέλια Ρένεση πέρασε την νύχτα της στο Λαϊκό Νοσοκομείο καθώς όπως μας ενημέρωσε η ίδια, υπέστη σφοδρό αναφυλακτικό σοκ.

Ειδικότερα, η δημοφιλής ηθοποιός, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στους γιατρούς αλλεργιολόγους της χθεσινοβραδινής εφημερίας. Μου έσωσαν κυριολεκτικά τη ζωή από σφοδρό αναφυλακτικό σοκ. Περάσαμε παρέα μια ρομαντική βραδιά με αδρεναλίνες, κορτιζόνες και όλα τα καλά, άκρως εξυπηρετικοί, άμεσα διαθέσιμοι και με ειλικρινές ενδιαφέρον.

Το λέω και θα το ξαναπώ η δημόσια Υγεία είναι και θα είναι η προτεραιότητα όλων των πολίτων. Πρέπει να διαφυλάξουμε την σωστή λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων, την επαρκή στελέχωση τους σε προσωπικό αλλά και τις σωστές συνθήκες που οι γιατροί διεξάγουν το έργο τους. Οι δημόσιοι γιατροί πρέπει να αμείβονται επαρκώς για όλο αυτό που προσφέρουν. Ευχαριστώ για όλα όλους και όλες απ' την βραδινή μου περιπέτεια!».

Τι είναι το αναφυλακτικό σοκ που έστειλε την Κλέλια Ρένεση εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Η αναφυλαξία είναι μια δυνητικά θανατηφόρος κατάσταση που χρήζει άμεσης και σωστής αντιμετώπισης. Η συχνότητά της έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες. Είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση της αναφυλαξίας για να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία. Πολύ συχνά είναι δύσκολη η διάκρισή της από άλλες καταστάσεις γιατί εκδηλώνεται με ποικίλα συμπτώματα. Αναφυλαξία είναι η σοβαρή αλλεργική αντίδραση αιφνίδιας έναρξης που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.

Το αναφυλακτικό σοκ εμφανίζεται όταν τα αιμοφόρα αγγεία διευρυνθούν στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος (συστηματική αγγειοδιαστολή), η οποία προκαλεί χαμηλή αρτηριακή πίεση που είναι τουλάχιστον 30% χαμηλότερη από την κανονική πίεση του αίματος του ατόμου ή κάτω από το 30% των φυσιολογικών τιμών.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved