Πέγκυ Ζήνα στο gossip-tv: «Ο γάμος είναι ιερός δεσμός. Η άνευ όρων αγάπη τον κρατάει ζωντανό»
Showbiz

Πέγκυ Ζήνα στο gossip-tv: «Ο γάμος είναι ιερός δεσμός. Η άνευ όρων αγάπη τον κρατάει ζωντανό»

Παγκόσμια ημέρα γάμου: Η ημέρα του γάμου τους δεν έχει μείνει αξέχαστη μόνο στους ίδιους αλλά και σε όλους όσοι είχαν την ευλογία να ζήσουν μαζί τους τις παραμυθένιες στιγμές τους!

Η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Λύρας παντρεύτηκαν στο Τρίκορφο Φωκίδας στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Σεραφείμ, στις 10 Ιουνίου του 2007. Το ζευγάρι όλα αυτά τα χρόνια πορεύεται με αγάπη, αλληλοεκτίμηση, στιγμές που τους έδεσαν ακόμη πιο πολύ και φυσικά έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα το μεγάλωμα της υπέροχης κόρης τους. Γιατί είναι από τα ζευγάρια εκείνα που ενώθηκαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν οικογένεια. Ό,τι πιο ιερό στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Και για την όμορφη τραγουδίστρια και τον γνωστό επιχειρηματία, η οικογένειά τους είναι το παν. Κάτι που αποκτά ακόμα περισσότερη σημασία αυτές τις δύσκολες εποχές, που ο τόσο σημαντικός θεσμός της οικογένειας βάλλεται από παντού...

«Χαίρομαι που είμαστε εδώ μετά από τόσα χρόνια και αυτό που σημαίνει γάμος για μένα, που είναι ένας ιερός δεσμός, είναι να χτίσεις το σπίτι σου, το σπίτι της αγάπης», θα πει μιλώντας στο gossip-tv με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα γάμου η Πέγκυ Ζήνα.

201705291431160.0930_LIRAS_ZINA_28052017.jpg

Πέγκυ Ζήνα - Γιώργος Λύρας

Ποια είναι η αγαπημένη ανάμνηση που σας έχει μείνει από την ημέρα του γάμου σας;

«Η αγαπημένη ανάμνηση ήταν η ώρα του χορού, όπου ο Γιώργος άκουγε για πρώτη φορά το τραγούδι-έκπληξη «Το μυστικό» που του είχαμε γράψει κρυφά. Δεν ήξερε, δηλαδή, ποιο τραγούδι θα χορέψει. Νομίζω το πιο ωραίο ήταν αυτό. Και για την επόμενη εβδομάδα το άκουγε και δέκα φορές την ημέρα για το συνειδητοποιήσει.»

201809141202430.3190_LIRAS_ZINA_13092018.jpg

Αν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω, ποια συμβουλή θα δίνατε στο νιόπαντρο εαυτό σας;

«Νομίζω τίποτα. Θα έκανα το ίδιο. Παντρεύτηκα μετά από πάρα πολλή σκέψη. Δεν έγινε παρορμητικά όλο αυτό. Ήμασταν ήδη 11 χρόνια μαζί, οπότε έγινε συνειδητοποιημένα πολύ. Έγινε γιατί δεν μας πίεσε κανένας. Δεν θέλαμε πέρα από εμάς να το κάνουμε για άλλο λόγο. Οπότε δεν θα έκανα τίποτα άλλο. Χαίρομαι που είμαστε εδώ μετά από τόσα χρόνια και αυτό που σημαίνει γάμος για μένα, που είναι ένας ιερός δεσμός το να χτίσεις το σπίτι σου, το σπίτι της αγάπης εννοώ, είναι ένας ιερός δεσμός και όλοι ξεκινάμε με τα ιδανικά του να μην χρειαστεί να χωρίσουμε και όλο αυτό να είναι ένα κοσμικό γεγονός, να μην χρειαστεί να διαλυθεί όλο αυτό. Μέχρι τώρα, λοιπόν, είμαι από τους τυχερούς που αυτό έχει γίνει πραγματικότητα. Έχει δοκιμαστεί».

Ποιο είναι το μυστικό για εσάς για έναν επιτυχημένο γάμο;

«Πιστεύω ότι το κυριότερο μυστικό και αν δεν υπάρχει αυτό, δεν γίνεται καμία σχέση να κρατηθεί, είναι η αγάπη, η ανιδιοτελής και άνευ όρων αγάπη. Γιατί όταν αγαπάς τον άλλον όσο και να νευριάσεις με την καθημερινότητα ή κάποια στιγμή να κουραστείς ή έρθει η τριβή όταν ένα ζευγάρι είναι πάρα πολλά χρόνια μαζί, όλα αυτά είναι πρόσκαιρα.

Όταν στην ερώτηση «μπορείς να ζήσεις χωρίς τον άλλον», το «όχι» είναι τρανταχτό και από τις δύο πλευρές νομίζω ότι είναι το κύριο συστατικό για να κρατηθεί ένας γάμος

Είναι και αυτό που αν δεν υπάρχει, δηλαδή αν μπορείς να ζήσεις χωρίς τον άλλον, πρέπει να λήξεις τον γάμο. Δεν πρέπει να είσαι πιστός σε καμία σύμβαση».

Τις μικρές κρίσεις που συμβαίνουν σε όλα τα ζευγάρια πώς τις αντιμετωπίζετε;

«Με κουβέντα… Δηλαδή δεν αφήνουμε ποτέ τίποτα να περάσει έτσι. Οποιαδήποτε διαφωνία ή τσακωμό θα τα συζητήσουμε, θα τα λύσουμε. Μόλις φύγει ο θυμός, θα το συζητήσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουμε την άλλη μέρα σαν να μην συμβαίνει κάτι. Θα το λύσουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν οι άνθρωποι μιλούσαν και έβγαζαν τα εσώψυχά τους, δεν θα υπήρχε κανένα δηλητήριο στην ψυχή τους. Θέλω να πω για να μη φαίνονται όλα ωραία, επειδή είπα μόνο για την αγάπη, ότι πέρα από την αγάπη, απόδειξη της αγάπης είναι και να σέβεσαι τον άλλον και να μην τον εκθέτεις. Οπότε δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα συγχωρούσα ποτέ, ούτε την απιστία, ούτε τη χειροδικία. Τα απορρίπτω κατευθείαν. Αυτό το μήνυμα θέλω να το δώσω. Δεν είναι, δηλαδή, ότι παντρευόμαστε και δεν χωρίζουμε, σε καμία περίπτωση. Βεβαίως και χωρίζουμε. Έχω να πω ότι η πιο ήρεμη περίοδος του γάμου ήταν η περίοδος της καραντίνας. Αυτό λέει πολλά. Ενώ σε άλλα ζευγάρια τα διέλυε. Για εμάς ήταν ένα πολύ δυνατό crash test αυτό. Γιατί ανακαλύψαμε ότι τελικά οι μόνες διαφωνίες μας είναι επαγγελματικές. Αλλά μόλις δεν υπήρχε αυτό στη ζωή μας ήταν όλα μια χαρά, οπότε εκεί καταλάβαμε ότι η βάση της σχέσης μας είναι σοβαρή. Όταν όμως κάποιος δεν σέβεται τον σύντροφό του και απιστήσει, σημαίνει αυτόματα ότι δεν σέβεται τον/την σύντροφό του. Οπότε εγώ εκεί δεν σε έδινα δεύτερη ευκαιρία. Αυτό είναι και η χειροδικία. Για μένα αυτές είναι οι δύο κόκκινες γραμμές. Αν δεν υπάρχουν αυτά και υπάρχει πραγματική αγάπη, τότε ένας γάμος αξίζει να είναι εκεί. Με συντροφικότητα, αγάπη και ασφάλεια».

Τι αγαπάτε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε μαζί;

«Την κόρη μας».

Η πιο συγκινητική στιγμή που έχετε ζήσει μέσα στον γάμο σας;

«Αναμφισβήτητα η γέννηση της κόρης μας».

Ποιος είναι ένας μικρός αλλά ουσιαστικός τρόπος για να δείχνετε την αγάπη σας ο ένας στον άλλον;

«Μπορεί να ακουστεί αστείο, αλλά είναι το φιλί της καλημέρας και το φιλί της καληνύχτας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι κάτι σαν ένα στοίχημα καθημερινό».

Πιστεύετε ότι κρατιέται το «για πάντα μαζί»;

«Θα είμαι κάθετη σε αυτό που θα απαντήσω. Όταν αγαπάς, αγαπάς για πάντα. Η προτροπή μου, λοιπόν, στα νέα ζευγάρια είναι να μη βιάζονται να παντρευτούν. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν φτάνει μόνο ο έρωτας και ενθουσιασμός του πρώτου καιρού για να παντρευτείς. Πρέπει να δοκιμαστείς και στα δύσκολα και στα εύκολα. Πρέπει να καταλάβεις αν ο άλλος κάνει κάτι για το δικό σου το καλό ή για το δικό του. Πρέπει να είναι σοβαρή η απόφαση να παντρευτείς και σοβαρή η απόφαση να κάνεις ένα παιδί. Δεν είναι ωραίο να είναι επιπόλαιες οι αποφάσεις αυτές. Πιστεύω ότι για το 80% των χωρισμών φταίνε οι γρήγορες αποφάσεις. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε λίγο πιο σοβαρά τον γάμο και την ευθύνη ενός παιδιού στη ζωή μας. Αυτή είναι η συμβουλή μου».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved