Παλιουδάκης: Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε θα πρέπει στα προβλήματα να δείχνουμε ομαδικότητα
Showbiz

Παλιουδάκης: Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε θα πρέπει στα προβλήματα να δείχνουμε ομαδικότητα

Για τη συναυλία που διοργανώνει τη 14η Φεβρουάριου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό για να γνωστοποιήσει το σπουδαίο έργο του «Σπιτικού της Αγάπης» στο Μοσχάτο, το οποίο εδώ και 61 χρόνια φιλοξενεί άπορους ηλικιωμένους, μίλησε ο Ηλίας Παλιουδάκης.

Είσαι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος κι αυτό αποδεικνύεται και από την πρωτοβουλία που πήρες πρόσφατα να διοργανώσεις μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις 14 Φεβρουάριου, στο Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο, προκειμένου να γνωστοποιήσεις το σπουδαίο έργο του «Σπιτικού της Αγάπης» στο Μοσχάτο, το οποίο εδώ και 61 χρόνια φιλοξενεί άπορους ηλικιωμένους.

Το βασικό κριτήριο για να φιλοξενηθεί στο συγκεκριμένο ίδρυμα ένας ηλικιωμένος είναι να είναι επί ξύλου κρεμάμενος όπως λέμε....Χωρίς σύνταξη, χωρίς περιουσία, χωρίς οικογένεια. Μαθαίνοντας για τη λειτουργία του ιδρύματος, πίστεψα ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο γηροκομείο. Όταν συνομίλησα με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Αναστάσιο Θεοφύλατο, συγκινήθηκα με το σπουδαίο έργο τους. Και όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα γηροκομεία. Στην πορεία, όμως, κατάλαβα ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα αυτοσυντηρείται! Η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που έχει βοηθήσει και 61 χρόνια τώρα το ίδρυμα λειτουργεί απρόσκοπτα. Προσωπικά, με ευαισθητοποιεί και ο εθελοντισμός εκείνων που εργάζονται αμισθί στο «Σπιτικό της Αγάπης», μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ιδρύματος. Για μένα, λοιπόν, η 14η Φεβρουάριου, ημέρα διεξαγωγής της συναυλίας στο Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο, για τη στήριξη του έργου του «Σπιτικού της Αγάπης», είναι μια μέρα αγάπης και ευαισθητοποίησης του κόσμου. Γι’ αυτό και η συναυλία έχει ελεύθερη είσοδο.

Palioudakis-sasmos.jpg

Ποιο μήνυμα θέλεις να περάσεις με αυτή σου την κίνηση;

Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε, θα πρέπει στα προβλήματα να δείχνουμε ομαδικότητα. Μόνο έτσι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Επίσης, πολύ σημαντικός είναι ο θεσμός του «Γίνε συγγενής» τον οποίο θέλουμε να κάνουμε γνωστό στον κόσμο που θα παρακολουθήσει τη συναυλία. Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, το να... γίνει κάποιος συγγενής είναι η μοναδική λύση για την εύρυθμη λειτουργία του «Σπιτικού της Αγάπης», καθώς οι εθελοντές δημιουργούν μια μεγάλη οικογένεια γύρω από τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Γίνονται οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους... οι δικοί τους άνθρωποι, που ενωμένοι μπορούν να καλύψουν τόσο το οικονομικό όσο και το συναισθηματικό κενό τους, ώστε να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε συνθήκες οικογένειας.

Πηγή mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved