Γεωργία Βασιλειάδου: Η «ωραιότερη άσχημη» έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή - Η φτώχεια, οι γάμοι & η κόρη
Showbiz

Γεωργία Βασιλειάδου: Η «ωραιότερη άσχημη» έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή - Η φτώχεια, οι γάμοι & η κόρη

Σαν σήμερα στις 12 Φεβρουαρίου του 1980 έφυγε από τη ζωή η Γεωργία Βασιλειάδου. Είναι πλέον 44 χρόνια που η πιο «όμορφη άσχημη» ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου δεν είναι κοντά μας. Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, παραμένει αναμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες κωμικούς. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη, το 1897, σε μια οικογένεια με δέκα παιδιά. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου, αλλά η ίδια το άλλαξε σε Βασιλειάδου όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι και την υποκριτική.

Αναγκάστηκε να αφήσει νωρίς το σχολείο προκειμένου να εργαστεί σε κατάστημα και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά της, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της κατόπιν πτώσης από άλογο, ο οποίος ήταν αξιωματικός του ιππικού.

Την πρώτη της καλλιτεχνική εμφάνιση έκανε το 1922 σαν μέλος της χορωδίας του Θεάτρου Ολύμπια, στο έργο Ερνάνη του Τζουζέπε Βέρντι, οπότε και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Γεννάδειο Σχολή το 1923 και κατόπιν εμφανίστηκε σε διάφορες όπερες. Εργάστηκε σε μεγάλα θεατρικά σχήματα της εποχής με τους Κυβέλη, Μαρίκα Κοτοπούλη, Δημήτρη Μυράτ, ερμηνεύοντας ποικίλους ρόλους.

oie_s2j4h1b6syaa-1024x554.jpg

Στα μέσα του 1930 αποφάσισε να σταματήσει, μετά από έναν γάμο της που υπήρξε όμως ατυχής. Στη συνέχεια γνώρισε τη Σοφία Βέμπο η οποία και της υποσχέθηκε να τη βοηθήσει. Ο άνθρωπος που την ανακάλυψε και της έδωσε την ευκαιρία να κάνει μεγάλη καριέρα ήταν ο Αλέκος Σακελλάριος έτσι στα σαράντα δύο της χρόνια η Γεωργία Βασιλειάδου κάνει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα και με το έμφυτο ταλέντο της κατακτάει αμέσως το κοινό.

Ο Αλέκος Σακελλάριος της προσέφερε ένα ρόλο το 1939 στα Κορίτσια της παντρειάς, που έγινε η αφορμή για το ξεκίνημα μιας δεύτερης, αλλά περισσότερο γνωστής καριέρας - αυτή τη φορά ως κοσμαγάπητης κωμικού, της "ομορφότερης άσχημης" του ελληνικού κινηματογράφου, όπως χαρακτηρίστηκε.

Στην εταιρεία της Φίνος Φιλμ έγιναν οι μεγάλες της επιτυχίες όπως: Η ωραία των Αθηνών, Η θεία απ' το Σικάγο, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός και πολλές άλλες. Έλαβε μέρος στην τηλεοπτική σειρά Ο Χριστός ξανασταυρώνεται.

BASILEIADOU-1.jpg

Έμενε στο Μαρούσι και είχε μια κόρη, τη Φωτεινή Αποστολίδου από το πρώτο της γάμο, ενώ το 1945 παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, Κώστα Γάμπαρο, με τον οποίο έζησαν μαζί μέχρι τον θάνατο της.

Η Γεωργία Βασιλειάδου δεν είχε καθόλου καλή σχέση με τα κοσμικά και προτιμούσε να μένει σπίτι της, μακριά από τα λαμπερά φώτα, παρά να πηγαίνει σε εκδηλώσεις. Κάθε δημόσια εμφάνισή της προκαλούσε πανικό στους θαυμαστές της, που ήθελαν διακαώς να τους υπογράψει έστω κι ένα αυτόγραφο.

Τον τελευταίο καιρό, υπέφερε από βρογχικό άσθμα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό. Έφυγε από τη ζωή στις 12 Φεβρουαρίου του 1980. Κηδεύτηκε δυο ημέρες μετά, παρουσία λίγου κόσμου, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved