Γιούλικα Σκαφιδά: «Αγαπώ και σέβομαι την τηλεόραση... Δεν είναι ότι έχω χαμηλώσει τα στάνταρντ μου»
ndpphoto@gmail.com
Showbiz

Γιούλικα Σκαφιδά: «Αγαπώ και σέβομαι την τηλεόραση... Δεν είναι ότι έχω χαμηλώσει τα στάνταρντ μου»

H Γιούλικα Σκαφιδά εδώ και λίγους μήνες έχει αφοσιωθεί στον ωραιότερο ρόλο της ζωής της, αυτό της μητέρας για τον νεογέννητο γιο της, όμως φέτος την είδαμε σε τρεις διαφορετικές τηλεοπτικές παραγωγές.

Στο Milky Way, στις «Ψυχοκόρες» όπου θα την απολαμβάνουμε από τις 6 Μαρτίου, αλλά και στην Παραλία, στην ΕΡΤ. Πόσο αγαπάει αλήθεια τη μικρή οθόνη και πόσο έτοιμη ήταν, όταν ξεκινούσε, για την αναγνωρισιμότητα που θα έπαιρνε από την τηλεόραση; Η ίδια απαντάει σε όλα...

Μέχρι πρότινος έμοιαζε πιο επιλεκτική η στάση σου ως προς την τηλεόραση. Τι άλλαξε;

Πάντα αγαπούσα την τηλεόραση, είμαι παιδί της τηλεόρασης η πρώτη μου δουλειά ήταν στην τηλεόραση, μετά έκανα θέατρο. Την αγαπώ και τη σέβομαι. Πριν από λίγο καιρό μπορεί να έλεγα ότι κάνουμε τηλεόραση με κινηματογραφικούς όρους, το βρήκα αρκετά άδικο αυτό που έλεγα και θα πω ότι κάνουμε ωραία τηλεόραση. Μου αρέσει πολύ και τη χαίρομαι. Είπα αυτό το «ναι» στις προτάσεις που μου έγιναν γιατί πώς θα μπορούσα να πω όχι σε κάτι πολύ όμορφο και δημιουργικό, όπως η συνεργασία με τον Βασίλη Κεκάτο. Ήταν μια σπουδαία δουλειά, θεωρώ και τον Βασίλη σπουδαίο και εύχομαι να έχει όσα θέλει ώστε να μπορεί να δημιουργήσει, γιατί, αν συμβεί αυτό, θα δούμε πολύ σπουδαία πράγματα από εκείνον. Πώς θα μπορούσα να πω όχι στο γκεστ που έκανα στην «Παραλία», να επιστρέφω στην Κρήτη στα '60s, ή στις «Ψυχοκόρες» και στη Μάγια. Δεν είναι ότι άλλαξε κάτι ή ότι έχω χαμηλώσει τα στάνταρντ μου ή ότι θέλω να βγάλω πιο πολλά λεφτά. Αν και δεν σας κρύβω ότι είναι πάντα και αυτό ένα σημαντικό κίνητρο, αλλά βρήκα ότι ήταν ρόλοι, που δεν μπορείς να πεις όχι.

Σε μια πρόταση για δουλειά, πέρα από τον ρόλο, πρέπει να υπολογίζονται και οι συνεργάτες;

Βέβαια, η δουλειά είναι ομαδική και η αρχή της συνεργασίας διέπει τα πάντα. Φυσικά, θα ξεκινήσω από τον σκηνοθέτη, το σενάριο και τον ρόλο, αλλά θα δω και την ομάδα. Αν μια δουλειά πάει καλά ή όχι, είναι κλισέ η χημεία που λέμε, αλλά ισχύει πάρα πολύ να μπορείς να συνεννοηθείς με τους συνεργάτες σου. Στο «Milky way» δούλεψα με ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί και πάλι, με τη Θέμιδα Μπαζάκα και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, οπότε ξεκινήσαμε τη σχέση από ένα σημείο και έπειτα και αυτό ήταν πολύ δημιουργικό. Στις «Ψυχοκόρες» δεν είχα δουλέψει με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, αλλά είναι άνθρωποι που εκτιμώ και θαυμάζω πολύ, τους σέβομαι και για τη δουλειά τους και για τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Οπότε, αμέσως, αν βρίσκονται άνθρωποι που έχουμε μια κοινή αισθητική, νομίζω ότι εκτοξεύεται η δουλειά, τρέχει πιο γρήγορα, περνάς καλά, είναι ωραία και είναι ζητούμενο για μένα πια.

Ήσουν έτοιμη για τη μεγαλύτερη προσοχή και δημοσιότητα που φέρνει η τηλεόραση;

Επειδή έκανα από πολύ νωρίς τηλεόραση, νομίζω ότι έχω εξοικειωθεί πολύ με αυτό το παιχνίδι. Και το λέω έτσι, γιατί είναι ένα παιχνίδι ρόλων. Αν θες να το παίξεις και όποτε το παίξεις, μπορείς να το κάνεις - και είναι εντάξει. Αλλά είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να το ξέρεις. Αν δεν το ξέρεις θα στενοχωρηθείς, θα απογοητευτείς και θα ταλαιπωρηθείς, ίσως. Οπότε είχα την τύχη να το κάνω από πολύ νωρίς να κάνω όλα αυτά που έπρεπε και να έχω ξεμπλέξει με αυτά που έπρεπε να κάνω για να με γνωρίσει ο κόσμος. Έχω την απόλυτη χαρά και την ευκαιρία να είμαι ο εαυτός μου. Είτε δίνω μια συνέντευξη, είτε κάνω μια φωτογράφιση, είτε κάνω μια σειρά φέρω τη δική μου προσωπικότητα.

Πηγή: Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved