Σάττι: «Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου»- Ο ρατσισμός & η καταγωγή της
Showbiz

Σάττι: «Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου»- Ο ρατσισμός & η καταγωγή της

Η Μαρίνα Σάττι δεν έχει περάσει εύκολα στο παρελθόν, καθώς τα παιδικά της χρόνια χαρακτηρίζονται από ρατσισμό λόγω της καταγωγής του πατέρα της. 

Το ταλαντούχο κορίτσι που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Eurovision φέτος έχει αποδεχθεί πλέον το παρελθόν της και μιλά ανοιχτά για τις δυσκολίες που έχει βιώσει.

Η καταγωγή των γονιών της & ο ρατσισμός

Συγκεκριμένα, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο «Στούντιο 4» η Μαρίνα Σάττι είχε αποκαλύψει για την καταγωγή των γονιών της:

«Η μαμά μου είχε μεγαλώσει στην Κρήτη, ο μπαμπάς μου είχε μεγαλώσει στο Σουδάν, ήρθε φοιτητής στην Αθήνα και έτσι γνωρίστηκαν. Υπάρχουν διαφορές όπως καταλαβαίνετε και ακόμα υπάρχουν. Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στη συνέχεια ήρθαμε και εμείς, τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου γι’ αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ λέω “ουάου, μαγκιά”. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου».

475b1383-marina-satti-2.jpg

Για τις διαφορετικές κουλτούρες και τον τρόπο με τον οποίο την επηρέασαν από την παιδική της ηλικία η ίδια ανέφερε:

«Μεγαλώνοντας και κοιτάζοντας πρόσφατα φωτογραφίες, είδα κάποιες εικόνες που δικαιολογούν πολλά πράγματα στη συνέχεια της ζωής μου. Όπως οι εικόνες από το Σουδάν, με την οικογένεια, με τις θείες, μία μίξη πολύ έντονη. Εγώ πήγαινα τα καλοκαίρια στο Σουδάν. Η οικογένεια εκεί με δέχτηκε ακόμα πιο θερμά από όσο δέχτηκαν εκείνον στην Ελλάδα. Η κουλτούρα του Σουδάν ήταν η κανονικότητά μου. Ας πούμε πως εκεί ερχόμαστε από μια χώρα που είμαστε κάπως πιο μπροστά σε κάποια πράγματα. Επίσης, ήταν η οικογένεια «του άντρα στο Σουδάν». Η γιαγιά μου και η θεία μου είχαν δυο χαρακιές στο μάγουλο, κάτι που το κάνουν στις φυλές εκεί για να δείχνουν από πού είναι και πού ανήκουν».

Eurovision 2024: Οι πληροφορίες για το τραγούδι και η οργισμένη ανάρτηση της Σάττι: «Ντροπή σας»

Το 2022 στην εκπομπή The 2Night Show η Μαρίνα Σάττι είχε αποκαλύψει για την καταγωγή του πατέρα της:

«Ο πατέρας μου είναι από το Σουδάν, έχω πάει αρκετές φορές και ήταν πολύ ωραία. Δύσκολα βέβαια τα πράγματα εκεί αυτή την περίοδο. Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα να σπουδάσει Ιατρική, όπου και γνώρισε την μητέρα μου η οποία ήρθε στην Αθήνα από την Κρήτη, επίσης να σπουδάσει.

Ντρεπόμουν να έρθει να με πάρει ο πατέρας μου από το φροντιστήριο. Είναι μαύρος στο δέρμα και δεν ήταν συνηθισμένο, ειδικά τότε και στην Κρήτη να βλέπουν έναν μαύρο άνδρα. Η γιαγιά μου στο Ηράκλειο είδε πρώτη φορά μαύρο άνδρα από κοντά, όταν γνώρισε τον πατέρα μου. Θαυμάζω τη μαμά μου για εκείνη την εποχή. Σήμερα φυσικά είναι αστεία αυτή η κουβέντα».

1675169945557-369103201-SATTI.jpg

Ο χωρισμός των γονιών της

Οι γονείς της Μαρίνας Σάττι αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους όταν εκείνη ήταν έφηβη, με τον πατέρα της να επιστρέφει στην πατρίδα του.

«Είχα να δω τον μπαμπά μου 13 χρόνια, μέχρι το 2013 που ξαναβρεθήκαμε όταν ήρθε εδώ γιατί έφυγε εκείνος, έφυγα εγώ από την Κρήτη στην Αθήνα και μετά από την Αθήνα πήγα στην Αμερική για να σπουδάσω, γύρισα και έτσι πέρασαν 13 χρόνια», είχε αναφέρει στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου η γνωστή τραγουδίστρια.

Σε πιο πρόσφατη συνέντευξή της στο Στούντιο 4 η Μαρίνα Σάττι είχε αναφέρει:

«Ο μπαμπάς μου μένει και τώρα στο Σουδάν απλά αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αίγυπτο λόγω αυτών που γίνονται στο Σουδάν. Ο μπαμπάς μου, η νέα του γυναίκα και η αδελφούλα μου είναι εκεί. Με την αδελφή μου που είναι δεκαπέντε χρονών συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όταν ήταν 7, 8 χρονών. Είναι μικρούλα και δεν έχει άλλα αδέλφια από τους γονείς της. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη μαζί μου. Είναι πολύ έξυπνη και ταλαντούχα, χορεύει, τραγουδάει, μιλάει πολλές γλώσσες. Ήθελε πάρα πολύ να μας βλέπει, μας έπαιρνε τηλέφωνο η μαμά της και μας έλεγε πως λέει συνέχεια στο σχολείο η μικρή πως έχει δυο αδέλφια και θέλει να σας δει. “Απλώς είναι στην Ελλάδα” έλεγε στους συμμαθητές της. Έχει φωτογραφίες μας στο σπίτι και λέει πως “αυτοί, είναι η αδελφή και ο αδελφός μου”».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved