Μάξιμος Μουμούρης: «Εγώ πιστεύω στο τρίπτυχο μυαλό-ψυχή-πνεύμα»
Showbiz

Μάξιμος Μουμούρης: «Εγώ πιστεύω στο τρίπτυχο μυαλό-ψυχή-πνεύμα»

Για το αν τον ενδιαφέρει η σκηνοθεσία και πώς συνδέεται άμεσα με την υποκριτική, μίλησε ο Μάξιμος Μουμούρης.

Η σκηνοθεσία σάς ενδιαφέρει;

«Ναι, πάντα έχω κάτι στο μυαλό. Αλλά δεν έχω μπει 1000% στη σκηνοθεσία. Είναι ένα πρότζεκτ πιο αργό, κάθε δύο-τρία χρόνια. Η τελευταία μου σκηνοθεσία ήταν προ εξαετία5».

Σαν μετεξέλιξη του ηθοποιού;

«Για μένα ο ηθοποιός πρέπει να σκέφτεται και ως σκηνοθέτης. Πρέπει να έχει την αντίληψη του τι συμβαίνει στη σκηνή, ανά πάσα στιγμή. Γιατί έτσι μπαίνεις σε έναν κόσμο πιο συνειδητά».

moumouis-(3).jpg

Αντιστοίχως ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι και ηθοποιός;

«Νομίζω πως ναι, νομίζω πως πρέπει να έχει παίξει αρκετά, να έχει τολμήσει να παίξει. Για πολλούς λόγους. Ο καλός ηθοποιός έχει την περιέργεια κι αυτή η περιέργεια μπορεί να γίνει εκνευριστική. Οπότε χρειάζεται να τεκμηριώσει το καθετί που συμβαίνει στη σκηνή. Μέσα από τη συνειδητοποίηση του τι κάνω και γιατί το κάνω διοχετεύεται όλη η ενέργεια που έχει - το καλύτερο κομμάτι του, καθαρό πια. Αν είναι στην ανασφάλεια του τι κάνω και γιατί το κάνω, πρέπει να έχει υπομονή ο σκηνοθέτης να αντιληφθεί πώς λειτουργεί ο ηθοποιός και να τον καθοδηγήσει με μια ενσυναίσθηση. Εγώ πιστεύω στο τρίπτυχο μυαλό-ψυχή-πνεύμα».

moumouis-(1).jpg

Διανύετε μια δημιουργική περίοδο;

«Την καλύτερη. Αλλά αυτό έχει να κάνει κυρίως με την προσωπική μου ζωή, η οποία αντανακλά και στη δουλειά μου - κυρίως η οικογένεια και μετά όλα τ’ άλλα. Δεν είναι το πρωτεύον το θέατρο, γιατί για πολλά χρόνια έτσι πίστευα. Μαλάκωσα, ηρέμησα, χαλάρωσα και σιγά-σιγά ήρθε και η εμπειρία που σε βοηθάει να καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια για καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά την ισορροπία σού τη δίνει η προσωπική ζωή, γι’ αυτό και λέω ότι είμαι καλά. Μεγαλώνουν και τα παιδιά, η επικοινωνία είναι μεγαλύτερη, πιο ουσιαστική, πιο βαθιά»

Πηγή Το Βήμα

Μάξιμος Μουμούρης: «Τα δύο πρώτα παιδιά ήταν ένα ισχυρό σοκ για τη σχέση μας με τη Νάντια»

Μάξιμος Μουμούρης: Ο Κωνσταντίνος από τη Γη της Ελιάς, οι κόρες στην εφηβεία και ο ρόλος του συζύγου

Μάξιμος Μουμούρης: Έτσι είναι η ζωή του με 4 γυναίκες στο σπίτι και το spoiler για τη Γη της Ελιάς

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved