Βάσια Ζαχαροπούλου: Ποια είναι η Ελληνίδα πίσω από τη φωνή του Google Translate - Ηθοποιός & σοπράνο
Showbiz

Βάσια Ζαχαροπούλου: Ποια είναι η Ελληνίδα πίσω από τη φωνή του Google Translate - Ηθοποιός & σοπράνο

Σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ηθοποιός η Ελληνίδα πίσω από τη φωνή του Google Translate και το όνομα αυτής… Βάσια Ζαχαροπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «The Break» αποκάλυψε πώς είναι να ακούει καθημερινά τη φωνή της.

Βάσια Ζαχαροπούλου: Μία σοπράνο σε ρόλο Barbie!

«Αναρωτιόμουν πάντα εάν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει άνθρωπος πίσω από το Translate ή γενικά από το λογισμικό της Google, επειδή ο τρόπος που έχουν διαβαστεί τα σενάρια, είναι πολύ συγκεκριμένος, δεν έχει τονική διαβάθμιση, είναι σχετικά ξερός, γιατί έτσι έπρεπε να είναι. Έχω ακούσει πολλές φορές ανθρώπους να αναρωτιούνται για το εάν είναι πραγματική η φωνή»

vassia_z_1709389999_3314926036011124131_201615265.jpg

Όσο για το πώς επιλέχθηκε;

«Συμμετείχαν γύρω στις 150 κοπέλες, πήγα στις τρεις επικρατέστερες και μετά μου ανακοίνωσαν ότι είμαι η επιλογή τους. Πέρασα από πολλά τεστ γι' αυτό, δεν ήταν μόνο τεστ φωνής. Με ρώτησαν ακόμη και πράγματα, όπως το πώς και εάν μπορείς να διαχειριστείς να ακούγεται η φωνή σου πάντα.
«Έχω ακούσει τη φωνή μου σε αεροδρόμια του εξωτερικού που καλεί τους Έλληνες επιβάτες για επιβίβαση, σε μηχανήματα που μετρούν τη θερμοκρασία σε νοσοκομεία, έχω πάρει ταξί uber και άκουσα τη φωνή μου, όπου έλεγε πως ''ο επιβάτης Βάσια μπορεί να αποβιβαστεί'', με αποτέλεσμα να με πιάσουν τα γέλια», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Άνθρωποι που με γνωρίζουν δεν ξέρουν πως είμαι η φωνή της Google. Πολύ συχνά με ρωτάνε εάν έχω σπικάρει όλες αυτές τις βρισιές, που έχω πει κατά καιρούς, επειδή της γράφουν. Όχι, απλά το σύστημα είναι τέτοιο που συνδέει τις συλλαβές και σχηματίζεις όποια λέξεις θες», είπε.

Βιογραφικό

Η Βάσια Ζαχαροπούλου είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1985 (ηλικία 39 χρονών) στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά το 2006. Σπούδασε μονωδία στο Εθνικό Ωδείο απ' όπου αποφοίτησε το 2009, αποκτώντας δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο, καθώς επίσης πιάνο και κλασικό χορό.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των Ρενάτα Σκόττο, Χέλμουτ Ρίλλινγκ, Λίζα Ποπέιλ, Άρη Χριστοφέλλη, Ζαννέτ Πηλού, Δημήτρη Καβράκου, Δάφνης Ευαγγελάτου, ενώ ολοκλήρωσε σπουδές μελοδραματικής με τον Κώστα Πασχάλη. Συνέπραξε με τα σύνολα: Καμεράτα, Ορχήστρα «Πούρπουρ» Βιέννης, Κρατική Ορχήστρα Όπερας Τιράνων, σύνολο Metallon της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Όπερες των Ζητιάνων και Oper(O). Κάνει μεταγλωττίσεις και διαφημίσεις, ενώ ανήκει στο δυναμικό των καλλιτεχνών του Τσίρκου του ήλιου (Cirque du Soleil). Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 2008.

Δες φωτογραφίες

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved