Γκιωνάκης, Ρίζος, Ηλιόπουλος, Χατζηχρήστος, Βέγγος: 5 "ογκόλιθοι" της ελληνικής κωμωδίας σε μια φωτό
Showbiz

Γκιωνάκης, Ρίζος, Ηλιόπουλος, Χατζηχρήστος, Βέγγος: 5 "ογκόλιθοι" της ελληνικής κωμωδίας σε μια φωτό

Φωτογραφία «θησαυρός» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και φυσικά πολύ σπάνιο στιγμιότυπο καθώς σε ένα καρέ συναντάμε πέντε «ογκόλιθους» της ελληνικής κωμωδίας.

«Οι Γιάννης Γκιωνάκης (από αριστερά), Νίκος Ρίζος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος και Θανάσης Βέγγος συναντώνται στην γιορτινή βραδιά που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων τον χειμώνα του 1994 για να τιμήσει σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς που σφράγισαν με το έργο τους την "χρυσή" εποχή του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Κατά την είσοδο τους στον χώρο το κοινό τους χειροκροτεί ασταμάτητα για αρκετή ώρα και εκείνοι εκφράζουν την βαθιά τους συγκίνηση για την ένθερμη υποδοχή και τα τιμητικά λόγια που ακούγονται κατά την διάρκεια της βραδιάς στο πρόσωπό τους.

Θανάσης Βέγγος: Φωτογραφία «θησαυρός» - Το σπάνιο στιγμιότυπο αγκαλιά με τη γυναίκα του, Ασημίνα

Στο πίσω μέρος ανάμεσα στον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Κώστα Χατζηχρήστο διακρίνεται η ηθοποιός και σύντροφος ζωής του Νίκου Ρίζου, Έλσα Ρίζου που στάθηκε σαν βράχος στο πλάι του μέχρι το τέλος. Και οι πέντε καλλιτέχνες στα πλαίσια της λαμπρής και μακρόχρονης διαδρομής τους, συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία στο σανίδι και το πανί και μοιράστηκαν μεταξύ τους στα παρασκήνια πολλές χαρές αλλά και λύπες της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής. Ιδιαίτερα χαρισματικές μορφές που ανήκουν επάξια στο Πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων κωμικών και μας άφησαν "προίκα" αμέτρητες ταινίες, καταφέρνοντας να περάσουν στην κιν/φική αθανασία με το ταλέντο και το πηγαίο και ανεπιτήδευτο χιούμορ και να τους νιώθουμε όχι απλά οικείους αλλά δικούς μας ανθρώπους.

Η κωμική τους δεινότητα υπήρξε τόσο μεγάλη που τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζαν με μοναδικό τρόπο πάνω στα κείμενα, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τα σενάρια, προσφέροντας αβίαστα το γέλιο και την χαρά στο κοινό. Αυτή είναι και η μαγεία του παλιού καλού ελληνικού σινεμά, οι ταινίες του να βλέπονται ευχάριστα μέχρι και σήμερα μετά από μισό αιώνα και περισσότερο, να είναι πολύ αγαπητές και στις νεότερες γενιές χωρίς να προκαλούν κορεσμό όσες φορές και αν προβληθούν», γράφει ο Άρης Λουπάσης όπου και δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Instagram

https://www.instagram.com/p/C4crNEeoG-U/

Κώστας Χατζηχρήστος: Οι δυσκολίες, οι άνθρωποι που τον στήριξαν και τα δραματικά λόγια πριν το τέλος

Ντίνος Ηλιόπουλος: Η κόρη του, Χίλντα, εξομολογείται: «Ήθελε να φοράμε όλοι λευκά στην κηδεία του»

Αυτό δεν το γνωρίζαμε! Η απίστευτη αποκάλυψη για τον Γιάννη Γκιωνάκη από την κόρη του, Πωλίνα

Έλσα Ρίζου: Η γυναίκα του πιο αγαπημένου «κοντού» του ελληνικού κινηματογράφου είναι σήμερα 90 ετών!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved