Ολυμπιακοί αγώνες: 5+1 Πρωθιέρειες των τελευταίων ετών που κατάφεραν να μας καθηλώσουν

Instagram / hellenic_olympic_committee

Showbiz

Ολυμπιακοί αγώνες: 5+1 Πρωθιέρειες των τελευταίων ετών που κατάφεραν να μας καθηλώσουν

Με αφορμή το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και θα καταλήξει στο Παρίσι, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, κάναμε ένα μικρό throwback στο μακρινό 2000.  

Συγκεκριμένα, η Θάλεια Προκοπίου είχε την τιμή να είναι Πρωθιέρεια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000, αλλά και σε αυτούς της Αθήνας το 2004.

Επιβλητική ως Πρωθιέρεια η Μαίρη Μηνά-Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

Μάλιστα, η Ολυμπιακή επιτροπή ήταν εκείνη που μας ξύπνησε αυτές τις συγκινητικές εικόνες και τις μετέφερε ξανά στο μυαλό μας, καθώς δημοσίευσε στιγμιότυπα στο Instagram από εκείνες τις μέρες γράφοντας στη λεζάντα:

"Στις 10 Μαϊου 2000, η Πρωθιέρεια Θάλεια Προκοπίου μεταλαμπαδεύει την Ολυμπιακή Φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή του ύψους Λάμπρο Παπακώστα, για να αρχίσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ”.

thalia-prokopiou.jpg

Instagram / hellenic_olympic_committee

Το 2008 η Πρωθιέρεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία κατέληξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήταν η Μαρία Ναυπλιώτου, ενώ μετά την ακολούθησαν η Ινώ Μενεγάκη για το Λονδίνο το 2012, η Κατερίνα Λέχου για το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και η Ξανθή Γεωργίου για τους Ολυµπιακούς του Τόκιο.

ksanthi-georgiou.jpg

Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας - Ξανθή Γεωργίου

NDPPHOTO
ino-menegaki.jpg

Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας - Πρωθιέρεια: Ινώ Μενεγάκη

NDPPHOTO

Φέτος, η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε τo μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι με την Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, η οποία τη μεταλαμπάδευσε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, στέλνοντας τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης σε όλη την οικουμένη.

Διαβάστε επίσης:

DWTS 5: Θάλεια Προκοπίου: Σαν πριγκίπισσα παραμυθιού χόρεψε βαλς!

Θάλεια Προκοπίου: Έχασε τη δίκη για τη διαφήμιση της Panasonic

Το μήνυμα της Πρωθιέριας Θάλειας Προκοπίου για το «χαμό» της Μαρίας Χορς

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved