Στάθης Ψάλτης: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή–Η καριέρα & η τελευταία ταινία του που δεν πρόλαβε να δει
Showbiz

Στάθης Ψάλτης: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή–Η καριέρα & η τελευταία ταινία του που δεν πρόλαβε να δει

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού Στάθη Ψάλτη, ο οποίος «έφυγε» στα 66 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο.

Σπουδαίος κωμικός ηθοποιός, αξεπέραστο ταλέντο, μεγάλη προσωπικότητα!

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Αδελφός του ήταν ο επίσης ηθοποιός Γιάννης Ρώτας.

1713543155088-863347866-psaltis.jpg

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες, όπως Είσαι στην ΕΟΚ Μάθε για την ΕΟΚ, Τα καμάκια, Τροχονόμος Βαρβάρα, Και ο πρώτος ματάκιας, Βασικά καλησπέρα σας, Πες τα βρωμόστομε, Καμικάζι αγάπη μου, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια, Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Ψηλός λιγνός και ψεύταρος, Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν, Ο καβαλάρης των F.M. Stereo.

psaltis.jpg

Είχε παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς, ενώ τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες και σε επιθεωρήσεις. Τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν η ταινία Καζαντζάκης (είχε παίξει τον ηγούμενο της Μονής Σινά), την οποία δεν πρόλαβε να δει.

Τα οικονομικά προβλήματα, η αποχή από την τηλεόραση και οι πόρτες που «έφαγε»

201404151157210.9514_STATHIS_PSALTIS_1442014.jpg

Το 2010 είχε δώσει μια εκ βαθέων συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso στην οποία είχε αποκαλύψει όλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

– Η μεγαλύτερη οδύσσειά σου μέχρι τώρα;
Οταν άρχισα να γνωρίζω τους ανθρώπους. Το ψέμα, την κολακεία, το με δόλο πλησίασμα, όλα αυτά που κρύβουν μια διαφθορά.

– Κρύβεις πικρία για τους ανθρώπους.
Ναι, γιατί οι περισσότεροι που με πλησίασαν κάτι ήθελαν να πάρουν. Οταν σε κάποια φάση της ζωής μου δεν είχα δουλειά, όλοι εξαφανίστηκαν. Θυμάμαι εποχή που δεν είχα σπίτι, να φάω, γάλα, τσιγάρα... Ο μόνος άνθρωπος που με βοήθησε τότε ήταν η Τζέσυ Παπουτσή και δεν κάναμε και ιδιαίτερη παρέα. Μου έδωσε ένα εκατομμύριο δραχμές!

– Εγώ έχω την εικόνα ενός ανθρώπου που δίνει χωρίς να το ξέρει κανείς.
Δικό μου σπίτι δεν έχω, αλλά έχει δικό του ένα κοριτσάκι που πούλαγε σπίρτα, κάποιο άλλο αγοράκι που κοίταγε μια βιτρίνα...

– Τώρα μου το χαλάς. Προηγουμένως είπες ότι έχεις εξασφαλίσει τη Χριστίνα, τώρα μου λες ότι δεν έχεις σπίτι.
(Γέλια) Η Χριστίνα δεν ήρθε δίπλα μου ούτε για σπίτια ούτε για τίποτα. Με γνώρισε όταν μου έκαναν έξωση από το σπίτι.

- Συνειδητά απέχεις από την τηλεόραση;
Δεν την απέρριψα εγώ, αυτή με απέρριψε! Ξεκίνησα το 1976 παίζοντας στην κρατική τηλεόραση στους «Εμπορους των εθνών». Μάλιστα τραγούδησα και τη «Μικροπαντρεμένη», που είχε ερμηνεύσει ο Ξυλούρης. Επαιξα στη «Γυφτοπούλα», στο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», στον «Συμβολαιογράφο», στον «Γιούγκερμαν». Από τότε τίποτα. Τα τελευταία 32 χρόνια είμαι άνεργος από την τηλεόραση. Εκανα ένα επεισόδιο μόνο με τον Μανουσάκη με τεράστια επιτυχία. Θυμάμαι εκείνη την ημέρα μιλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην τηλεόραση. Χτύπησε 22% κι εμείς 32%! Εκτοτε ο κύριος Μανουσάκης φοβήθηκε μην του φάω την αίγλη και δεν με ξανακάλεσε. Αν και τον παρακάλεσα πολλές φορές...

Η τελευταία γυναίκα της ζωής του

201611231101110.3214_ZEYG_PSALTI_22112016.jpg

Με τη Χριστίνα Ψάλτη παντρεύτηκαν το 2006 και έμειναν μαζί μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ήταν η γυναίκα - βράχος στο πλευρό του που δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό του ηθοποιού όσο εκείνος ήταν στο νοσοκομείο και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο έρωτάς τους ήταν αληθινός και έζησαν μαζί ευτυχισμένοι.

«Για να λατρευτείς από μία γυναίκα θα πρέπει να την κατακτήσεις. Εγώ σε όλη μου τη ζωή είχα απλές σχέσεις. Δημιουργική όμως και απόλυτη ήταν μόνον η σχέση μου με τη Χριστίνα. Κι αυτό γιατί την κατέκτησα εγώ και όχι αυτή. Εγώ πάλεψα, αγωνίστηκα, έκανα πράγματα απίστευτα!» είχε πει στην Espresso το 2010.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved