Χείμαρρος η Νένα Μεντή: «Οι ηθοποιοί είναι ανεξέλεγκτοι χρόνια τώρα. Γιατί δεν το συζητάμε αυτό;»
Showbiz

Χείμαρρος η Νένα Μεντή: «Οι ηθοποιοί είναι ανεξέλεγκτοι χρόνια τώρα. Γιατί δεν το συζητάμε αυτό;»

Για τo Metoo, για το αν έχει ζήσει την εξουσία από σκηνοθέτη και πώς διαχειρίστηκε «δύσκολες» καταστάσεις, μίλησε σε συνέντευξή της η Νένα Μεντή.

Έπεσες από τα σύννεφα με το MeToo;

Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε εύκολα χειριζόμενοι. Εμένα όμως δεν θα μου κάνει κανείς επίθεση. Όταν ήμουν νέα υπήρξαν τέτοιες κινήσεις. Θέλει κότσια, αυτοπεποίθηση και να είσαι δίκαιος. Γιατί να κωλώσεις; Επειδή ο πρωταγωνιστής κάνει μια κίνηση που με προσβάλλει; Όχι, θα διεκδικήσω την αξιοπρέπειά μου. Όμως έχουμε ανασφάλειες οι ηθοποιοί, κόμπλεξ. Είμαστε διχασμένες προσωπικότητες. Φταίει η έλλειψη αυτοπεποίθησης, το κυνήγι της καριέρας, της επωνυμίας. Οι ηθοποιοί είναι ανεξέλεγκτοι χρόνια τώρα. Γιατί δεν το συζητάμε αυτό; Πόσοι ηθοποιοί είναι άνεργοι ή πόσους δεν τους ξέρει η μάνα τους και δουλεύουν με πέντε και δέκα ευρώ; Το έχει πει κανείς; Σε ποιο κίνημα ανήκει αυτό; Αυτό είναι το θέμα. Πόσοι ηθοποιοί βγαίνουν κάθε χρόνο στο θέατρο; Αυτό φταίει για όλα.

Τσιμτσιλή για Μεντή: Κάνοντας την αυτοκριτική της δεν θα είναι ικανοποιημένη με το μήνυμα που πέρασε

menti-4.jpg

Θεωρείς ότι το επάγγελμα είναι υποτιμημένο;

Απολύτως. Άνωθεν. Όχι, από το κοινό. Από τους εκάστοτε κρατούντες. Όλους.

Έχουμε καλούς ηθοποιούς σήμερα;

Υπάρχουν εξαιρετικοί ηθοποιοί και ιδιαίτερα γυναίκες. Και δεν το λέω από μια υποτιθέμενη γενναιοδωρία προς τον φύλο μου. Οι γυναίκες είναι πολλές και καλές.

Είσαι τόσο ατρόμητη όσο δείχνεις;

Ατρόμητη; Καθόλου. Αληθινή είμαι. Δεν κωλώνω. Όχι επειδή δεν φοβάμαι. Φοβάμαι. Τον θάνατο πρώτα-πρώτα. Και τον δικό μου. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω καθόλου. Ποια ατρόμητη; Είμαι ειλικρινής και αυθεντική. Δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο. Είναι μεγάλη η πείρα μου πια. Όχι στο θέατρο. Στη ζωή. Και μου έχουν συμβεί και άσχημα πράγματα. Οπότε έχω αποκτήσει από εκεί μια δύναμη και μια γνώση. Δεν είμαι ατρόμητη. Τρέμω να δω το παιδί μου να αρρωσταίνει.

menti-2.jpg

Την εξουσία του σκηνοθέτη την έχεις βιώσει;

Ναι, φυσικά. Αλλά μπορώ να κανιβαλίσω και έναν σκηνοθέτη με πολύ χιούμορ. Το έχω κάνει για να αντέξω και να περάσω πιο ανώδυνα. Όμως δεν επενδύω παραπάνω από ό,τι πρέπει σε μια δουλειά ούτε πηγαίνω νομίζοντας ότι θα τους σκίσουμε όλους. Εγώ πηγαίνω πάντα για να φτιάξουμε κάτι της καρδιάς και να συνεννοούμαστε. Αυτό είναι το θέατρο. Έχει μια ομαδικότητα. Όχι να πάω να κάνω εγώ την κυρία πρωταγωνίστρια. Έχω πολύ καλές συνεργασίες - και πολλούς τσακωμούς, βέβαια. Και δεν είμαι άδικη. Κάποιες φορές είχα ευθύνη. Αλλά συνήθως όχι. Δεν είναι ο χώρος του θεάτρου όμορφος, ηθικός και αγγελικά πλασμένος.

Πηγή Αυγή

Συγκλονίζει η Νένα Μεντή για την απώλειά της: «Άρχισα να περπατώ στον δρόμο με τα ρούχα του»

Νένα Μεντή: Βραδινή έξοδος με φίλους, μακριά από κοσμικά events και τηλεοπτικές κάμερες

Nένα Μεντή: «Πρέπει να προλάβω γιατί θέλω πολύ να δω τον εγγονό μου να μεγαλώνει»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved