Θοδωρής Σκυφτούλης: «Μετά το #metoo παρατηρώ μια ενδυνάμωση του εργαζόμενου ηθοποιού»
ARXONTIDIS MIXALIS
Showbiz

Θοδωρής Σκυφτούλης: «Μετά το #metoo παρατηρώ μια ενδυνάμωση του εργαζόμενου ηθοποιού»

Ο Θοδωρής Σκυφτούλης που απολαμβάνουμε σε έναν ρόλο-πρόκληση στη σειρά Το προξενιό της Ιουλίας, σε σπάνια συνέντευξή του μιλάει για το κίνημα #metoo και πόσο άλλαξε τα πράγματα στο ελληνικό θέατρο...

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρεται στα παλιότερα «κακώς κείμενα» του χώρου που υπηρετεί ενώ μιλάει και για τη δική του Αθήνα όπως τη ζει ο ίδιος...

IMG_9905.jpg

Με το ΜeToo ένιωσες κάτι να αλλάζει στη δουλειά σας;

Ναι, σίγουρα. Στο κομμάτι της διεκδίκησης. Αυτό έχει αλλάξει. Δεν λέω ότι έχει φύγει τελείως ο φόβος, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν φοβάται πια ο άλλος να μιλήσει. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Έπαιξε ρόλο και η ενδυνάμωση του σωματείου. Ο ηθοποιός ένιωσε ότι μπορεί να πάει στο Πειθαρχικό του σωματείου και να κάνει μια καταγγελία, να ζητήσει τα δεδουλευμένα του. Παλιά δεν ήταν δεδομένο. Ήταν ένα σαπισμένο πράγμα το ΣΕΗ. Και τώρα παρατηρώ μια ενδυνάμωση του εργαζόμενου ηθοποιού. Έχουν, λοιπόν, αλλάξει πολλά. Δεν θέλω να είμαστε αφοριστικοί.

Πώς θέλεις να συνεχίσεις στο θέατρο;

Στη σκηνή θέλω να είμαι. Θέλω αυτό που είμαι να μπορώ να το φέρω στη σκηνή και να μπορώ να εκφραστώ μέσα από αυτό. Θέλω να είμαι στη σκηνή ολόκληρος, ως πολιτικό ον. Και όλοι να είμαστε έτσι. Το θέατρο αλλάζει. Θα πάρεις τον Θοδωρή Σκυφτούλη όχι απλά επειδή είναι καλός, αλλά επειδή φέρει έναν ολόκληρο δικό του κόσμο.

1436_THODORIS_SKIFTOYLIS_2192023.jpg


Ποια είναι η σχέση σου με την Αθήνα;

Τη λατρεύω και τη μισώ. Έχω αυτή τη διπολική σχέση με την πόλη. Μεγάλωσα στην Πετρούπολη. Το πρωί εκεί σχολείο και κάθε απόγευμα με έπαιρνε η μάνα μου και ο πατέρας μου και κατεβαίναμε Εξάρχεια. Οπότε έχω βιώσει αυτό το δίπολο. Έτσι απέκτησα μια οπτική για την Αθήνα πιο ανοιχτή. Το κέντρο αυτής της πόλης είναι και όμορφο και άσχημο ταυτόχρονα.

Πηγή: Αυγή

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved