Ψυχοκόρες–Αλέξανδρος Βάρθης: Ο ρόλος του Μέρμηγκα, οι σπουδές & ο μεγαλύτερος φόβος για το παιδί του
Showbiz

Ψυχοκόρες–Αλέξανδρος Βάρθης: Ο ρόλος του Μέρμηγκα, οι σπουδές & ο μεγαλύτερος φόβος για το παιδί του

Ο Αλέξανδρος Βάρθης υποδύεται τον Τάσο Μέρμηγκα στις Ψυχοκόρες και βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show για να μιλήσει για τον ρόλο του αλλά και για τη ζωή του

Αναφερόμενος στα μαθητικά του χρόνια, ο ηθοποιός αποκάλυψε: «Ήμουν πάντα καλός μαθητής αλλά δεν διάβαζα ποτέ. Δεν ήθελα να σπουδάσω κάτι άλλο από αυτό που ήθελα. Θυμάμαι μια παράσταση που μας είχαν πάει οι γονείς μου με τα αδέλφια μου στης Ξένιας Καλογεροπούλου. Θυμάμαι ακόμη το πώς ένιωθα. Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Ίσως τότε ήταν ο πρώτος σπόρος».

Λένα Ζευγαρά: «Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ γυναικών. Έχουμε έντονο το αίσθημα της ζήλιας»

THE-2NIGHT-SHOW_ALE3ANDROS-BA8RHS-(3).jpg

Ο ίδιος συνέχισε μιλώντας για τα χρόνια της φοίτησής του σε δραματική σχολή αλλά και για τα πρώτα βήματά του στον κόσμο της υποκριτικής: «Στη δραματική σχολή μπήκα στα 24 μου. Μέχρι τότε ήμουν σε άλλη σχολή, στο τμήμα Δημόσιας Υγιεινής. Αν τελείωνα αυτό το επάγγελμα, δεν θα είχα να πάρω ούτε μια τσίχλα. Είναι λίγες οι θέσεις... Στην πρώτη παράσταση που πήγα ως ηθοποιός, δεν ήρθε ο πατέρας μου γιατί είχε πονοκέφαλο. Αργότερα που του πέρασε ήρθε και είναι από τους μεγαλύτερους φαν μου! Παρόλο που ήμουν ερωτευμένος με το σινεμά, μετά ανακάλυψα το θέατρο και είπα “τι ζούμε εδώ;”. Μεσολάβησε η κρίση και ήταν λίγες οι δουλειές στην τηλεόραση. Δεν την σνόμπαρα ποτέ. Είναι ένα μέσο που μιλάει σε πολύ κόσμο. Το “λαϊκό” μέσο, δεν είναι κακό μέσο. Μπορείς να πεις πολύ ωραίες ιστορίες και πολύ προσεγμένα. Η πρώτη μου συμμετοχή στο Mega ήταν του Θοδωρή Πετρόπουλου στο Κάτω Παρτάλι. Όταν ήμουν στη δραματική σχολή δούλευα ως ταξιθέτης και πέτυχα τυχαία τον Πετρόπουλο που δεν ήξερα καν ποιος είναι. Με ρώτησε τι κάνω, του είπα ότι σπουδάζω ηθοποιός και μου είπε “θα σε έχω στο μυαλό μου” και με έψαξε μόνος του για το Κάτω Παρτάλι.

Μετά ήρθαν όλα μαζί. Το “Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα” πάλι με τον Πετρόπουλο. Και μετά ήρθαν μαζεμένα το Κάνε ότι κοιμάσαι που είναι πρόσφατο, στη Γέφυρα στον ΑΝΤ1+, στην Σκοτεινή θάλασσα που ήταν λίγο πριν από αυτό.

Ο Αλέξανδρος Βάρθης τόνισε: «Δεν έχω καλή αίσθηση του χρόνου και δεν θυμάμαι τι προηγήθηκε. Δεσμεύομαι πολύ ψυχικά με τη δουλειά μου».

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ως Τάσος Μέρμηγκας στις Ψυχοκόρες, ο ηθοποιός επεσήμανε: «Από εκεί που δεν το περιμένεις, έρχεται η πρόταση από το πουθενά. Είναι από τις λίγες φορές που έχω πει θέλω οπωσδήποτε να το κάνω. Μου έδωσαν κάποιες σκηνές και μου είπαν πώς κινείται σε όλη τη σειρά και ήταν πολύ τιμητικό που μου προτάθηκε. Είναι πολύ προσεγμένη δουλειά, δουλέψαμε με πολύ μεράκι και αγάπη. Συγκινούμαι για τα κορίτσια που είναι η πρώτη τους τόσο μεγάλη δουλειά. Και με την Ασημένια Βουλιώτη που δουλεύαμε μαζί ήταν η κινητήριος δύναμή μου για να δουλέψω.

THE-2NIGHT-SHOW_ALE3ANDROS-BA8RHS-(4).jpg

Στα γυρίσματα με το “Δεσποινιώ” είχαμε κάποια σκαλοπάτια που ανέβαινε για να είμαστε κοντά στο ύψος. Είμαι 1,93 και είμαι ο εφιάλτης κάθε σκηνοθέτη στην τηλεόραση!»

Ο Αλέξανδρος Βάρθης όταν ρωτήθηκε για τον μεγαλύτερό του φόβο δεν έκρυψε ότι αυτός τού έχει δημιουργηθεί από τότε που έγινε μπαμπάς στο πρώτο του παιδί. Ο ίδιος τόνισε: «Ήταν συνειδητή η απόφασή μου να γίνω μπαμπάς. Με τη σύντροφό μου είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Η Μαρία με γείωνε πάντα και το χρειάζομαι αυτό. Θεωρούσα πολύ όμορφο να σου λέει ένας άνθρωπος “δεν είναι και το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο”».

tasos-varthis-1.jpg

Ο ηθοποιός συνέχισε μιλώντας για τον ρόλο του στις Ψυχοκόρες: «Ο Τάσος Μέρμηγκας δεν είναι καθόλου καλό παιδί. Αλλά εγώ προσπαθώντας να τον δικαιολογήσω γιατί δεν μπορείς να πεις “είμαι κακός καλησπέρα σας”. Πρέπει να καταλάβεις γιατί κάνει αυτό που κάνει. Δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τις βίαιες πράξεις του αλλά τι θέλει να κερδίσει και να φανούν στην ερμηνεία σου. Ένα background που μπορεί να φτιάξαμε για αυτόν τον ρόλο είναι ότι μεγάλωσε χωρίς γονείς, δεν γνώρισε τη στοργή. Αυτή η ιστορία είναι μετά από ένα εμφύλιο πόλεμο και αυτοί οι άνθρωποι τα έζησαν αυτά. Μάλλον θεώρησε σωστό να κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει... Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο οποιοσδήποτε χαρακτήρας μπορεί να γίνει καλός και κακός! Είναι χαρακτήρες που μπορούν να ζουν δίπλα μας. Κανείς δεν είναι απόλυτα καλός ή κακός. Δεν υπάρχει αυτό στην πραγματική ζωή».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved