Ιουλίτα Ηλιοπούλου: Σπάνια εμφάνιση της τελευταίας συντρόφου του Οδυσσέα Ελύτη - Πώς είναι σήμερα;

O Οδυσσέας Ελύτης και η Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Φωτογραφία: Νίκος Δήμου

Φωτογραφία: Νίκος Δήμου
Showbiz

Ιουλίτα Ηλιοπούλου: Σπάνια εμφάνιση της τελευταίας συντρόφου του Οδυσσέα Ελύτη - Πώς είναι σήμερα;

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου υπήρξε η μούσα του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη και μαζί έζησαν τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής του, πριν εκείνος φύγει από τη ζωή στις 18 Μαρτίου του 1996.

Ήταν μαθήτρια ακόμα όταν γνώρισε τον κορυφαίο ποιητή μας που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική ποίηση και έχει αγαπηθεί παγκοσμίως για τα έργα του.

Φοιτήτρια ακόμα στη Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και με παράλληλες σπουδές στο θέατρο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου είχε μαγευτεί από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη. Όταν διάβασε «Τα τρία ποιήματα με σημαία Ευκαιρίας» που είχε γράψει ο Ελύτης, ήθελε πάσει θυσία να τον γνωρίσει από κοντά.

Και κάποτε συνέβη και αυτό. Και από τότε ήταν συνεχώς μαζί, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος ο οποίος επήλθε για τον σπουδαίο ποιητή μας από ανακοπή καρδιάς.

Η γνωριμία, ο έρωτας και η δημιουργία με τον Ελύτη καθόρισαν την Ιουλίτα Ηλιοπούλου η οποία είναι και η διαχειρίστρια του σπουδαίου έργου που έχει αφήσει πίσω του, γράφοντας συγχρόνως και τα δικά της ποιήματα ενώ γράφει επίσης δοκίμια και στίχους για έργα γνωστών συνθετών.

Φυσικά λατρεύει την τέχνη σε κάθε της μορφή, γι' αυτό και επέλεξε να κάνει σπάνια δημόσια εμφάνιση σε γκαλερί και συγκεκριμένα σε εκείνη που φιλοξένησε προ ημερών την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Ψάλτη.

0143_GIORGOS_TZANERIS_IOYLITA_ILIOPOYLOY_662024.jpg

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου με τον γκαλερίστα Γιώργο Τζάνερη στην έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Ψάλτη.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved