Αλέκα Κανελλίδου: Η ηλικία της & ο έρωτας με την τζαζ μουσική-Όσα σημάδεψαν τη ζωή & την καριέρα της

NDPPHOTO 

Showbiz

Αλέκα Κανελλίδου: Η ηλικία της & ο έρωτας με την τζαζ μουσική-Όσα σημάδεψαν τη ζωή & την καριέρα της

Η Αλέκα Κανελλίδου, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, γιορτάζει σήμερα τα γενέθλιά της.

Γεννημένη στις 29 Ιανουαρίου 1946 στην Πλάκα, μέσα σε μια οικογένεια μουσικών, η Αλέκα Κανελλίδου έδειξε από νωρίς την αγάπη της για τη μουσική. Κόρη του γνωστού βιολιστή Γιάννη Κανελλίδη, η καλλιτεχνική της πορεία ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη, αλλά η ίδια τη χάραξε με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Η Αλέκα Κανελλίδου στο θέατρο Άλσος- Από Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

kanellidou

NDPPHOTO

Η αρχή μέσα από την τζαζ

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, αποφάσισε να ακολουθήσει το μονοπάτι του τραγουδιού, επιλέγοντας να αφιερωθεί στο ξένο ρεπερτόριο και στην τζαζ, ένα είδος που τότε ελάχιστοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα υπηρετούσαν. Η πρώτη μεγάλη αναγνώριση ήρθε το 1967, όταν η Αλέκα Κανελλίδου τραγούδησε το εμβληματικό «Crazy Girl» για την ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Οι θαλασσιές οι χάντρες», ντουμπλάροντας τη Ζωή Λάσκαρη.

Η μεγάλη επιτυχία και το "Άσε με να φύγω"

Το 1974 ήταν η χρονιά που την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα, καθώς διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης κερδίζοντας το Βραβείο Ερμηνείας με το τραγούδι «Άσε με να φύγω». Το τραγούδι αυτό έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ενώ η ίδια συνέχισε να δημιουργεί διαχρονικές συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς, όπως η Νινή Ζαχά, με την οποία το όνομά της συνδέθηκε έντονα.

7508_ALEKA_KANELIDOY_1712024.jpg

NDPPHOTO

NDP Photo Agency

Εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες

Η καριέρα της Αλέκας Κανελλίδου συνέχισε να ανθίζει τις επόμενες δεκαετίες, με τους δίσκους της «Για λίγους» (1979) και «Νύχτα είναι θα περάσει» (1985) να ξεχωρίζουν, πουλώντας συνολικά πάνω από 100.000 αντίτυπα. Η βαθιά και αισθαντική φωνή της σε συνδυασμό με την επιλογή της να τραγουδά για «λίγους και εκλεκτούς» την καθιέρωσαν ως τη «Κυρία της Τζαζ» στη συνείδηση του ελληνικού κοινού.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Κανελλίδου: «Μεγάλωσα μόνη μου το παιδί μου. Όλα ήταν μια πάλη» - Το τατουάζ στο χέρι

Η Αλέκα Κανελλίδου εξομολογείται: «Δεν κυνήγησα την καριέρα, γι’ αυτό δεν έγινα ούτε πλούσια ούτε..»

DPG NETWORK

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved