Μαρία Ένεζλη: «Για καλή µου τύχη, µέσα στη στεναχώρια µου ήρθε η χαρά»
Για την επιστροφή της στην τηλεόραση αλλά και για τη μητρότητα, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Μαρία Ένεζλη.
Σήµερα ο γιος σου γίνεται ενός έτους. Πώς αισθάνεσαι;
«Η λέξη «χαρούµενη» νοµίζω πως είναι πολύ λίγη για να περιγράψει αυτό που αισθάνοµαι, συγκινηµένη που τον απολαµβάνω στην καθηµερινότητά του και τον βλέπω να µεγαλώνει όµορφα, ευγνώµων που µας επέλεξε για γονείς του και ευλογηµένη που µε αξίωσε ο Θεός να τον έχω... Όσες λέξεις κι αν χρησιµοποιήσω για να περιγράψω πώς νιώθω, είναι η πρώτη φορά που αισθάνοµαι πως δεν φτάνουν και όλο αυτό είναι πολύ πρωτόγνωρο για µένα. Η αλήθεια είναι πως δεν φανταζόµουν ποτέ πως υπάρχει τέτοια αγάπη και, όσο και να µου το περιέγραφαν, δεν µπορούσα να το καταλάβω, µέχρι που έγινα µητέρα και το ένιωσα. Θέλω απλώς να είναι ευτυχισµένος στη ζωή του».
Μαρία Ένεζλη: Το όνομα που θα δώσει στον γιο της - Πότε θα γίνει η βάφτιση;

Τι άλλαξε η µητρότητα στη ζωή σου;
«Άλλαξε τα πάντα και περισσότερο σε ό,τι αφορά το κοµµάτι των ευθυνών. Πλέον, το µυαλό µου και όλη µου η προσοχή είναι αποκλειστικά στραµµένα στο παιδί και στις ανάγκες του. Είναι περίεργο αυτό που συµβαίνει, γιατί, ενώ µε τις φίλες µου και τους ανθρώπους που µε περιβάλλουν εξακολουθώ να είµαι η Μαρία που ξέρουν, απλώς µε πολύ λιγότερο ελεύθερο χρόνο, ταυτόχρονα, αν φέρω στο µυαλό µου στιγµές από την καθηµερινότητά µου πριν από τον Αρίωνα, είναι σαν να βλέπω µια άλλη κοπέλα. Είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει και είµαι ευγνώµων, γιατί µε έφερε εδώ όπου είµαι σήµερα».

Έπειτα από έξι χρόνια επέστρεψες στην τηλεόραση και σε βλέπουµε στην εκποµπή «Πάµε, ∆ανάη!». Πώς το αποφάσισες;
«Η τηλεόραση είναι η βασική µου δουλειά, ωστόσο τα τελευταία 16 χρόνια έχει µπει στη ζωή µου το ραδιόφωνο, που εξελίχτηκε σε µεγάλη αγάπη, και µάλιστα αρκετές φορές για χάρη του απαρνιόµουν προτάσεις από την τηλεόραση. Η ζωή, όµως, παίζει περίεργα παιχνίδια και στην περίπτωσή µου, ευτυχώς, υπήρχε καλή κατάληξη. Και αυτό το λέω γιατί, ενώ αναγκάστηκα, παρά τη θέλησή µου, να κλείσω έναν κύκλο µε τη ραδιοφωνική εκποµπή στην οποία συµµετείχα, από την άλλη είχα την τύχη την ίδια περίοδο να δεχτώ τηλεοπτική πρόταση από µια εκποµπή µε ανθρώπους και περιεχόµενο που θεώρησα ότι µου ταίριαζε απόλυτα και ήταν η ιδανική για την τηλεοπτική µου επιστροφή. Καταλαβαίνεις πως µε τον ερχοµό του παιδιού και τις ανάγκες του δεν θα µπορούσα να τα συνδυάσω και τα δύο. Οπότε, για καλή µου τύχη, µέσα στη στεναχώρια µου ήρθε η χαρά. Εννοείται πως, πέρα από τις συνθήκες που ευνόησαν, σηµαντικό ρόλο για να πάρω την απόφαση να επιστρέψω έπαιξαν τα άτοµα που αποτελούν την εκποµπή, αλλά και το περιεχόµενο. Και, ευτυχώς, δεν διαψεύστηκα, γιατί σε µια πολύ ιδιαίτερη φάση της ζωής µου το «Πάµε, ∆ανάη!», εκτός των άλλων, µε «αγκάλιασε» και σεβάστηκε απόλυτα και την επιθυµία µου να µπορώ να έχω χρόνο µε τον γιο µου. Μόνο τυχερή και ευγνώµων, λοιπόν, θα µπορούσα να είµαι», λέει στο Secret και τη Σάσα Σταμάτη.
Δανάη Μπάρκα: Ζήτησε συγγνώμη από συνεργάτη της - «Σου οφείλω μία δημόσια συγγνώμη, είμαι ενοχική»
Μαρία Ένεζλη: Έγινε μαμά! Η αποκάλυψη και η τηλεοπτική επιστροφή της
Δανάη Μπάρκα: Στον αέρα το πρώτο teaser της εκπομπής της – H αντικαταστάτρια της Καμπούρη