
Μέλπω Ζαρόκωστα: Μία αληθινή αρτίστα! Η καριέρα, οι σπουδαίες συνεργασίες & η ζωή σήμερα στα 92 της!
Τα γενέθλιά της είχε στις 7 Μαΐου η Μέλπω Ζαρόκωστα.
Η ηθοποιός έκλεισε τα 92 της χρόνια και η Φίνος Φίλμ μέσα από μια ανάρτηση στα social media έστειλε τις ευχές της.
Σπύρος Πώρος: Η νέα του συνεργασία με το γηροκομείο Αθηνών - Η Ζαρόκωστα έγινε μοντέλο στον φακό του
«Χρόνια πολλά και καλά στην αγαπημένη μας Μέλπω Ζαρόκωστα! Μια αληθινή κυρία που στόλισε με τις ερμηνείες της δεκατρείς θρυλικές ταινίες της Φίνος Φιλμ όπως «Η Βίλλα των Οργίων», «Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε», «Υπάρχει και Φιλότιμο» και φυσικά «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο». Ένας ζωντανός-θρύλος δηλαδή! Τις πιο ζεστές ευχές μας για υγεία και ευημερία κυρία Μέλπω!»

Μετά τον Πόλεμο του ’40 η Μέλπω Ζαρόκωστα μετανάστευσε για λίγο καιρό στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και κατόπιν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου σπούδασε θέατρο στο Metropolitan Theater και στη σχολή ραδιοφωνικών σπουδών Canandale σκηνοθεσία, σενάριο και υποκριτική. Έμεινε εκεί 11 χρόνια και ξεκίνησε την καλλιτεχνική της καριέρα στην τηλεόραση και το θέατρο.
Ερμήνευσε στο Σίδνεϊ την Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ, επίσης την Εκάβη στα ελληνικά για την ελληνική παροικία. Το 1957 παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, τον πιανίστα Ανδρέα Διαμαντίδη, και μετέβη μαζί του Λονδίνο, όπου και έμειναν για έναν χρόνο. Λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων επέστρεψε στην Ελλάδα το 1958.
.jpg?t=OhwSNAS0rHTVCBfVYEQ7XA)
Σχεδόν ταυτόχρονα με την επιστροφή στην Αθήνα, ξεκίνησε και τη συνεργασία της με τον θίασο του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Εκεί γνώρισε και τον μετέπειτα δεύτερο σύζυγο της επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Βίκτορα Παγουλάτο με τον οποίο και απέκτησαν έναν γιο, τον Αλέξανδρο.
Ασχολήθηκε με την μετάφραση και διασκευή έργων για το θέατρο, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έγραψε το πρώτο της θεατρικό έργο, το Φροντιστήριο γυναικών, στο οποίο και συμπρωταγωνίστησε με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τη Νόρα Βαλσάμη και το Νίκο Απέργη. Έκτοτε αρκετά δικά της έργα έχουν παιχθεί στην Αθήνα και την επαρχία.
Σήμερα η Μέλπω Ζαρόκωστα ζει στο Γηροκομείο Αθηνών. Η ηθοποιός που άφησε εποχή με τους ρόλους δίπλα σε «ογκολίθους» του Ελληνικού κινηματογράφου βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και δέχεται τις φροντίδες του φιλόξενου ιδρύματος.

«Νιώθω άνετα εδώ γιατί το έκανα με την καρδιά μου. Ήταν η χειρότερη αγωνία της ζωής μου, ολομόναχη στα όρη και τα βουνά. Μου λείπει πάρα πολύ το χειροκρότημα του κόσμου» είχε στον Νίκο Νικόλιζα και στην εκπομπή του Star.
Μέλπω Ζαρόκωστα: Χριστούγεννα στο Γηροκομείο με τη Μαίρη Λίντα - Οι συγκινητικές δηλώσεις
Μέλπω Ζαρόκωστα: Μιλά πρώτη φορά από το Γηροκομείο Αθηνών – «Το έκανα με την καρδιά μου»
Μέλπω Ζαρόκωστα: «Με θορύβησε ο καρκίνος αλλά ευτυχώς είμαι ακόμα εδώ...»