Γκερέκου: «Ο Τόλης αγάπησε την κερκυραϊκή κουζίνα στα οικογενειακά τραπέζια... Το ψάρι µπιάνκο...»
Η Άντζελα Γκερέκου, η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται σε ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι που προσφέρει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της όσο και για τα φαγητά που αγαπούσε ιδιαίτερα ο αείμνηστος Τόλης Βοσκόπουλος μίλησε για την εμπειρία της.
Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στη Σάσα Σταμάτη για το ένθετο Secret και μεταξύ άλλων, όταν ρωτήθηκε πώς πήρε την απόφαση να γράψει το βιβλίο της με τίτλο «Γεύσεις και μνήμες – Από 30 κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς», απάντησε:
Άντζελα Γκερέκου: Η πρώτη μαγειρική…παρεξήγηση με τον Βοσκόπουλο & η νέα ζωή που άρχισε στην Κέρκυρα
«Ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γνώριμες γεύσεις της ζωής µου. Στον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, την Κέρκυρα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για αυτό το βιβλίο. Από την εσωτερική ανάγκη να επιστρέψω στις ρίζες µου και να περιπλανηθώ, μέσα από αγαπημένες συνταγές της μαμάς, στις γεύσεις των αναμνήσεών µου. Γεύσεις και μνήμες που ενώνουν τους ανθρώπους και τους κρατούν συνδεδεμένους στον χρόνο. Η παρούσα έκδοση είναι ένας φόρος τιμής σε όλα εκείνα τα βιώματα, τις μυρωδιές, τις στιγμές και τα συναισθήματα που µε διαμόρφωσαν. Με την πεποίθηση ότι η γευστική μνήμη είναι η πιο ζωντανή μνήμη του ανθρώπου και τη σκέψη πως ο καθένας µας έχει μια δική του «συνταγή», που χαράσσει τον χάρτη της καρδιάς του, μοιράζομαι μαζί σας αυτό το γευστικό, αλλά πάνω από όλα βιωματικό ταξίδι. Κάθε συνταγή, κάθε φωτογραφία, κάθε λέξη αναδύεται μέσα από προσωπικές εμπειρίες. Η κερκυραϊκή γη προσφέρει τις πρώτες ύλες. Η οικογένεια, τις μνήμες των κοινών γευμάτων γύρω από το τραπέζι. Οι φίλοι, τη θαλπωρή και τη συντροφικότητα.»
Σχετικά με το αγαπημένο της φαγητό από τη μαμά της, τόνισε: «Όλα όσα είναι στο βιβλίο είναι τα αγαπημένα µου, όπως για παράδειγμα το αυγολέμονο µε γαλοπούλα, φαγητό που το φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα και µε συνδέει αυτόματα µε τη μνήμη της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας και τα οικογενειακά µας τραπέζια, που ακόμη και σήμερα χαιρόμαστε.»
Η συζήτηση έφτασε και στις όμορφες στιγμές που μοιράστηκε με τον Τόλη Βοσκόπουλο στην Κέρκυρα, καθώς και στα αγαπημένα του πιάτα. Η ίδια ανέφερε: «Ναι, υπήρξαν πολύ όμορφες στιγμές δημιουργίας. Στην αυλή του σπιτιού στην Κέρκυρα, ο ένας πλάι στον άλλον γράψαμε τα δικά µας τραγούδια και κάπως έτσι γεννήθηκε το δικό µας cd µε τίτλο «Η νύχτα γέμισε µε φως». Μεθυσμένοι από δημιουργία και συναισθήματα, οι ώρες περνούσαν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ο χρόνος μετρούσε αλλιώς και µόνο η φωνή της μαμάς μας έφερνε στην πραγματικότητα, όταν ερχόταν η ώρα να κάνουμε διάλειμμα για να φάμε το μπιάνκο µας. Ο Τόλης γεύτηκε και αγάπησε την κερκυραϊκή κουζίνα στα οικογενειακά µας τραπέζια: το ψάρι µπιάνκο, το σοφρίτο, το αυγολέμονο, την παστιτσάδα και φυσικά την κερκυραϊκή μαγειρίτσα.»