Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Ήμουν προετοιμασμένη, γεννημένη, για την απόλυτη αποτυχία»
Στη Λιλή Πυράκη και στο vidcast που παρουσιάζει με τίτλο Restart άνοιξε την καρδιά της η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.
Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παιδικά τις χρόνια, στις δύσκολες συνθήκες που έζησε και στο μεγάλωμα από την γιαγιά της.
«Η ζωή μου ξεκίνησε σε ένα πλυσταριό μες στη δικτατορία. Ήμουν προετοιμασμένη, γεννημένη, για την απόλυτη αποτυχία. Γεννημένη από δύο γονείς, φτωχούς ανθρώπους, που πραγματικά παλεύανε στη ζωή. Που ήξεραν ότι δεν είχαν ιδιαίτερες δυνατότητες και προοπτικές. Με άφησαν, λοιπόν, στη γιαγιά μου σε ένα μικρό χωριό έξω στη Βόρεια Ελλάδα».
Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Στην Ελλάδα δέχτηκα πόλεμο γιατί με είδαν σαν ξένη»

«Η μητέρα μου δούλευε σε ένα υφαντουργείο, ο πατέρας μου ήταν φαντάρος κάπου στον Έβρο. Πάρα πολύ δύσκολες εποχές. Και εγώ μεγάλωσα εκεί, για τρία χρόνια τουλάχιστον έζησα με τη γιαγιά μου που δεν ήξερε να διαβάζει και δεν ήξερε να γράφει. Αναλφάβητη γυναίκα, δεν είχε πάει στο σχολείο καν. Βέβαια, η γιαγιά μου με μεγάλωσε με παραμύθια αλλά τι παραμύθια. Πονεμένα παραμύθια».
«Μου μιλούσε μόνο ποντιακά και με μεγάλωσε με όλες τις ιστορίες του ξεριζωμού από τον πόντο. Που αναγκάστηκαν δηλαδή να έρθουν, να ξεκινήσουν με άδεια χέρια οι άνθρωποι. Ιστορίες από τον πόλεμο, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο που έχασε δύο παιδιά, που έχασε τα πάντα. Ήταν μια γυναίκα, όμως, μαχητής της ζωής που δεν το έβαζε ποτέ κάτω» πρόσθεσε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

«Πρόσφυγες, μετανάστες, όλοι μες τη φτώχεια. Όλοι όμως με ένα όνειρο για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους, να κάνουν ένα restart. Και μέχρι που έμαθα Σουηδικά και ανακάλυψα ότι μας θεωρούσαν όλους αποτυχημένους. Μας περιγράφανε ως βάρος στην κοινωνία, ως παράσιτα. Μας περιγράφανε έτσι γιατί ήμασταν ξένοι, με πάρα πολύ άσχημο τρόπο και άσχημα λόγια, υποτιμητικά πολλές φορές. Δεν βλέπανε το πόσο βασανιζόμασταν. Να μάθουμε τη γλώσσα, να προσφέρουμε στην κοινωνία, να χτίσουμε τις ζωές μας…», διηγήθηκε στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.
«Δέχτηκα κριτική και με κοτσομπολεύανε επειδή ήθελα να χαράξω τον δικό μου δρόμο. Ήμουνα και παιδί χωρισμένων γονιών και άκουγα γειτόνισσες να λένε στη μαμά μου πώς θα τα παντρέψεις αυτά τα τρία κορίτσια που τίποτα δεν έχουν και είστε και χωρισμένοι και τα λοιπά. Εμένα δεν με ενδιέφερε καν ο γάμος. Δεν πίστευα ποτέ ότι η ζωή θα είναι ρόδινη, ήξερα ότι θα έπρεπε πραγματικά να βασανιστώ. Έπρεπε να πληρώσω το τίμημα για να κάθομαι σήμερα εδώ. Για μια μάνα είναι πολύ επίπονο να βλέπει το παιδί να δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις ή που ήρθαν μασκαρεμένοι με όπλα στο σπίτι μου να με σκοτώσουν. Τη μαμά μου την τρομοκρατούσαν και προσπαθούσε όσο μπορεί να με υπερασπιστεί».
Διαβάστε επίσης:
Eurovision–Πασχαλίδου: «Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα ανακοινώθηκε τελευταία! H EBU ξέρει ότι...»
Πασχαλίδου: «Η κόρη μου έριξε πάνω μου το φταίξιμο για τον χωρισμό, όπως κάνει κάθε παιδί»
«Δεν θα πω δημόσια τα προσωπικά της Παπαρίζου, θα απαντήσει η ίδια σύντομα»