Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώθηκε η απολογία του:Μη με πετάτε στα σκουπίδια-Κρίνετε η ζωή...
Καλώντας τους δικαστές να «μην τον πετάξουν στα σκουπίδια» έκλεισε την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης.
Διαβάζοντας ένα κείμενο που έγραψε για το τέλος της απολογίας του ο κατηγορούμενος είπε: «Ξέρω ότι όλοι έχουν τις δουλειές τους. Και δεν θέλουν να τραβάει πολύ αυτή η υπόθεση. Σκεφτείτε όμως την ζωή μου τα τελευταία χρόνια. Δείξτε κουράγιο, γενναιότητα και μην με πετάτε στα σκουπίδια. Κρίνετε την ζωή ή τον θάνατο του ανθρώπου. Η υπογραφή σας και η ψήφος σας μπορεί να είναι η σφαίρα που θα με τελειώσει»

Με το τέλος όσων είπε ο κατηγορούμενος, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αγόρευση του Εισαγγελέα.
Νωρίτερα ο κατηγορούμενος απέδωσε σε «γυναικεία εκδικητικότητα» γιατί τις απέρριψε, όσα ισχυρίζονται σε βάρος του οι δύο παθούσες αλλά και στην οργανωμένη προσπάθεια να αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού στον χώρο των ηθοποιών.
«Θέλουν δικό τους το θέατρο» ανέφερε κατά των συναδέλφων του που καταφέρθηκαν σε βάρος του.
Ο κατηγορούμενος με φωνές υπερασπίστηκε τη θέση του ότι όλη η υπόθεση αφορά την επαγγελματική εξόντωση του ιδίου αλλά και άλλων.

Αναφερόμενος στο «σχέδιο αναδιανομής ρόλων, θέσεων και δουλειών του θεατρικού χώρου» μέσω των καταγγελιών για κακουργήματα, ο κατηγορούμενος μίλησε για την κ. Δανδουλάκη αλλά και τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα.
Για την πρώτη, με μεγάλη φόρτιση είπε πως «θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτά που είπε. Εγώ φταίω που δεν της έστειλα εξώδικο. Ντροπή της να λέει αυτά».
Για τον κ. Μπιμπίλα, προς τον οποίο στρέφει συχνά τα βέλη του, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε πως είναι «ηθοποιός των έβδομων ρόλων» και ανέφερε πως «το ανέκδοτο του ελληνικού θεάτρου έγινε βουλευτής».

Σε έντονα φορτισμένο τόνο ο ηθοποιός συνέχισε την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, επαναλαμβάνοντας την αθωότητά του και αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Ο Πέτρο Φιλιππίδης όπως και τις προηγούμενες φορές κινήθηκε στο ίδιο ύφος, επιστρέφοντας στις αναφορές που είχε κάνει με την πρώτη καταγγέλλουσα, τονίζοντας ότι τον στοχοποιεί, εξαιτίας προσωπικών απογοητεύσεων και ματαιώσεων.
«Όλη η κατάθεσή της είναι γεμάτη αντιφάσεις. Δεν θα σας πω αν λέει ψέματα. Αλλά είναι δυνατόν να έχουν γίνει όλα αυτά; Δεν στέκουν πρακτικά. Βλέπω έναν άνθρωπο που διαρκώς ματαιώνεται. Το λέω με συμπόνοια. Από τις καταθέσεις των οικείων της φαίνεται αυτό. Όταν ο πατέρας της λέει “αν είχε γίνει νοσοκόμα, σήμερα θα ήταν διευθύντρια”… Αυτό δεν το ξεχνάς εύκολα. Το κουβαλάει και το ξεσπάει σε άλλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις συνέπειες που έχει υποστεί ο ίδιος, έκανε λόγο για απόλυτη καταστροφή της ζωής και της καριέρας του. «Ελεγα στον γιο μου πως αυτή είναι η ομορφότερη δουλειά στον κόσμο. Τώρα τι να του πω; Οτι είναι η χειρότερη; Και όμως του λέω να επιμείνει», είπε με εμφανή συγκίνηση.
Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε ξανά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, υποστηρίζοντας πως δεν του έδειξε κανέναν σεβασμό. «Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση. Είπαν ότι παριστάνω τον άρρωστο. Δεν θέλω λύπηση, θέλω να με καταλάβετε. Είδατε τι δημοσιεύεται, τι ανάρτησε το ΣΕΗ; Κανείς δεν με σεβάστηκε», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Δίκη Φιλιππίδη - Ξέσπασε ο ηθοποιός: «Θα έπρεπε να ντρέπεται η Κάτια Δανδουλάκη για όσα κατέθεσε»
Επίθεση κατά της Αναστασοπούλου: «Χυδαία εκστρατεία αυτοαναφορικότητας του τίποτα…»
Πέτρος Φιλιππίδης για δεύτερη καταγγέλλουσα: Συνέβη με απόλυτη συναίνεση, μου έκανε πεολειχία