Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης – Όσα δεν ήξερες για τον γοητευτικό ηθοποιό!
Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης κλείνει σήμερα, 26 Ιουλίου 2025, τα 39 του χρόνια και παραμένει ένας από τους πιο γοητευτικούς και αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς.
Η πορεία του στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεχωρίζει για τη σταθερότητα, την εξέλιξη και τις ουσιαστικές επιλογές.
Μιχάλης Λεβεντογιάννης: Στον αέρα του ΑΝΤ1 το πρώτο καυτό teaser της σειράς «Γιατί ρε πατέρα;»
Από το marketing... στη Δραματική Σχολή
Γεννημένος στην Αθήνα το 1986, ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν ηθοποιός. Αφού τελείωσε το σχολείο, σπούδασε marketing και διοίκηση επιχειρήσεων και ξεκίνησε να εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία.
Στα 22 του όμως, πήρε τη μεγάλη απόφαση: εγκατέλειψε τη διαφήμιση και ακολούθησε το όνειρό του. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και αποφοίτησε το 2013, ανοίγοντας την αυλαία σε μια υποσχόμενη πορεία.
Οι πρώτοι ρόλοι και η τηλεοπτική καθιέρωση
Το 2015 έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην «10η Εντολή» και την κωμική σειρά «Μάλιστα, Σεφ!». Η τηλεοπτική του αναγνώριση ήρθε με τον ρόλο του Ορέστη στα «Δίδυμα Φεγγάρια», ενώ λίγο αργότερα απογείωσε τη δημοτικότητά του ως Τόνι Νίβεν στο «Τατουάζ». Συνέχισε με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις σειρές «Έρωτας Μετά», «Αγγελική» και τα τελευταία χρόνια εντυπωσίασε στον ρόλο του Δημήτρη Μαρκέτου στη σειρά «Παγιδευμένοι».
Κινηματογραφικό ντεμπούτο και θεατρική παρουσία
Το 2018 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «Αιγαίο SOS», ενώ στο θέατρο έχει ξεχωρίσει σε παραστάσεις όπως «Dogville», «Πιάφ», «Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια» και «Closer».
Ένας ηθοποιός με σταθερά ανοδική πορεία
Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης δεν κυνηγά τα φώτα, αλλά το καλό σενάριο. Διακρίνεται για το χαμηλό του προφίλ, την αφοσίωσή του στη δουλειά και την ανάγκη του να εξελίσσεται. Όποιος τον έχει δει να υποδύεται τους χαρακτήρες του, ξέρει καλά πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Διαβάστε επίσης:
Λεβεντογιάννης: Οι σπουδές στο μάρκετινγκ, το κρυφό ταλέντο στη φωτογραφία & η αγάπη των γονιών του
Λεβεντογιάννης: «Νιώθω ότι πρέπει συνέχεια να αποδεικνύω ότι δεν είμαι διακοσμητικός»
Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Τους ήρωές μου τούς φαντάζομαι, τους ακούω»