Θέατρο Αθηνά – Παρθένα Χοροζίδου: «Νιώθω ότι πατάω στα πόδια μου πια»
Στο θέατρο «Αθηνά» συναντά φέτος το καλοκαίρι το κοινό τη γνωστή Ελληνίδα κωμικό Παρθένα Χοροζίδου, η οποία πρωταγωνιστεί στην ξεκαρδιστική κωμωδία των Henry Lewis, Jonathan Sayer και Henry Shields, με τίτλο «Όλα λάθος», σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου.
Το έργο, που έχει μεταφραστεί ήδη σε 30 γλώσσες και έχει παιχτεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου και ανεβαίνει για συνεχόμενες θεατρικές σεζόν στο Λονδίνο - αλλά και στο Broadway, έχει πολλές ανατροπές που δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση γέλιου.
Χοροζίδου: Αν οι άνθρωποι δεν νιώθουν ασφαλείς, πρέπει να απευθύνονται κάπου και...
Κάνετε αυτήν τη δουλειά πολλά χρόνια. Τι έχει αλλάξει μέσα σας από τότε που ήσασταν είκοσι χρόνων;
Έχει έρθει στη ζωή μου αυτή η ψυχραιμία. Αισθάνομαι ότι, μεγαλώνοντας, κατακτώ μια ηρεμία. Αποβάλλω αυτόν τον πανικό του πρώτου καιρού, το άγχος και τον φόβο. Νιώθω ότι πατάω στα πόδια μου πια. Γιατί η υποκριτική είναι ένα δύσκολο επάγγελμα. Αλλά μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλα τόσο δύσκολα, ούτε τραγικά, και ξεπερνιούνται οι δυσκολίες.
Τι θα συμβουλεύατε τον νεότερο εαυτό σας;
Αυτό που λέω και στα νεότερα παιδιά που παθαίνουν πανικό: ότι η ζωή είναι αυτή που είναι και εμείς πρέπει να παλέψουμε μαζί της, χωρίς να παραιτούμαστε ποτέ. Και αν χρειαζόμαστε βοήθεια πρέπει να τη ζητάμε.
Αυτό το πληθωρικό ταπεραμέντο που βγάζετε στους ρόλους το έχετε και στη ζωή σας;
Δεν ξέρω. Η σκηνή σού δίνει μια άνεση παραπάνω να αισθάνεσαι ασφαλής. Ξεδιπλώνεσαι, δεν σε κρατάει κάτι, γιατί έχεις το άλλοθι ενός ρόλου. Και στη ζωή άνετη είμαι πια. Κάποια διαφορά υπάρχει βέβαια, αλλά προσπαθώ να κερδίζω τη χαρά και το χιούμορ και στη ζωή. Δεν θέλω να ζω με σκοτεινιές.
Πηγή Secret
Παρθένα Χοροζίδου: «Συνέβη κάτι σε συνάδελφό μου που μας τάραξε πολύ. Αισθάνθηκα ότι κινδυνεύουμε»
Η Παρθένα Χοροζίδου στο gossip-tv: «Αυτό που ζω φέτος στο θέατρο Αθηνά δεν το έχω ξαναζήσει»
Παρθένα Χοροζίδου: «Έχω πληγωθεί στον έρωτα. Είμαι λίγο “κότα” σε κάποια πράγματα…»