Μαρίνα Σάττι: Έφτιαξε μπριάμ ρωτώντας το Chat GPT – Η απορία για την κουζίνα της
Φαίνεται πως η μαγειρική μπορεί να κρύβει περισσότερα μυστικά απ’ όσα φανταζόμασταν ειδικά όταν ξεκινάει από το βασικό: «ποιο κουμπί πατάμε», όπως ρώτησε και η Μαρίνα Σάττι.
Κάπως έτσι μάθαμε (ή τουλάχιστον υποψιαστήκαμε) ότι κάποια δεν είναι και πολύ εξοικειωμένη με τα σύμβολα του φούρνου της.
Η εξομολόγηση της Μαρίνας Σάττι: «Πρώτη φορά τόσες μέρες διακοπές – και μαγείρεψα κιόλας!»

Ρώτησε το ChatGTP, χωρίς δισταγμό, ποιο "σχεδιάκι" βάζουμε για να ψηθεί σωστά το μπριάμ και, φυσικά, σε ποιο ράφι πρέπει να πάει το πυρέξ.
Δες τις ερωτήσεις της
Η απορία εύλογη, το αποτέλεσμα όμως; Μας το έδειξε περήφανα ένα μπριάμ που οπτικά δεν το λες αποτυχία. Ίσα-ίσα, για πρώτη απόπειρα, έδειχνε αξιοπρεπές. Από γεύση... δεν έχουμε άποψη, αλλά η εικόνα κάτι έλεγε.

Βέβαια, το φαγητό έδειχνε λίγο νερουλό, πιθανότατα επειδή είτε η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή, είτε ο φούρνος με αέρα στέγνωσε τα λαχανικά εξωτερικά, χωρίς να προλάβουν να μελώσουν όπως πρέπει. Κλασικό λάθος αρχαρίων αντί για χαμηλή θερμοκρασία και υπομονή, προτιμάμε γρήγορα και δυνατά. Το μπριάμ όμως θέλει χρόνο… και υγρασία.
Σε κάθε περίπτωση, το μαγείρεμα είναι και αυτό μια διαδικασία μάθησης. Κι αν το πρώτο βήμα είναι να μάθεις ποιο "σχεδιάκι" ψήνει τι, είμαστε ήδη στον σωστό δρόμο!
Μακρυπούλια: Η επική φάρσα στην Σάττι-Έχω ιδρώσει ολόκληρη, σου ζητώ χίλια συγγνώμη που σε ενόχλησα!
Κόλαφος κατά της Σάττι: Μου φάνηκε αγενές. Αντί να ασχολείται με έναν δόλιο που χασμουριέται…
Μαρίνα Σάττι: Η ενόχλησή της & η ατάκα - «Δεν ψήνεσαι ε; Γιατί δεν φεύγεις;»