Showbiz

Ελένη Φιλίνη: Ο γάμος, το παιδί που δεν ήρθε ποτέ & ο έρωτας στη ζωή της

Με αφορμή την επιστροφή της στη μικρή οθόνη μέσα από τη νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου «Καλά θα πάει κι αυτό», που προβάλλεται στην ΕΡΤ1, η Ελένη Φιλίνη ανοίγει την καρδιά της στο ΟΚ! 

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά για τη σχέση της με τη μητέρα της, τη δική της πορεία στον χώρο του θεάματος, την αντίληψή της για τον γάμο και την ευθύνη του να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο.

Η Ελένη Φιλίνη σε μία βαθιά εξομολόγηση: «Όταν «έφυγε», έκλαιγα κάθε μέρα για έναν χρόνο»

Πιστή πάντα στην τέχνη της, εξηγεί γιατί συνεχίζει να εμφανίζεται στη σκηνή με την ίδια ενέργεια όπως παλιά:
«Μου αρέσει να παίζω και να τραγουδάω. Γιατί να σταματήσω; Θέλω να δίνω χαρά στον κόσμο».

Όταν η κουβέντα πάει στη μητέρα της, τα λόγια της φανερώνουν έναν βαθύ δεσμό:
«Η μητέρα μου ήταν πολύ προστατευτική. Γεννημένη μαμά. Μου είχε πει ότι αν δεν έκανε παιδί θα ήταν η πιο δυστυχισμένη γυναίκα στον κόσμο.»

Παρά την έντονη παρουσία της μητέρας της στη ζωή της, δεν προσπάθησε ποτέ να την πιέσει για να παντρευτεί. Αντιθέτως, της έδινε σοφές συμβουλές:
«Θα παντρευτείς όταν θα περνάς καλύτερα με έναν άνθρωπο από ό,τι μόνη σου. Όταν θα δίνετε χαρά ο ένας στον άλλο. Δεν θα είσαι με έναν άνθρωπο που θα υποφέρεις μαζί του».
Και θυμάται με συγκίνηση τα λόγια που την καθόρισαν:
«Αν ποτέ θέλεις να κάνεις παιδί, να ξέρεις ότι η Ελένη θα είναι σε δεύτερη μοίρα».

Σε ερώτηση για το αν είχε ποτέ ανάγκη να παντρευτεί, είναι σαφής: «Ο γάμος είναι ένα κοινωνικό στερεότυπο. Μπορείς να είσαι με έναν άνθρωπο μαζί και χωρίς να παντρευτείς. Με αυτή την έννοια, έχω παντρευτεί και δύο και τρεις φορές. Δεν χρειάζεται να πας στο δημαρχείο ή στην εκκλησία. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο μαζί πέντε και έξι χρόνια, δεν είσαι παντρεμένος; Δεν θα το επιβεβαιώσει μια σφραγίδα.»

Όσο για τη μητρότητα, εξηγεί γιατί ήταν για εκείνη ένα θέμα που αντιμετώπιζε με δέος:
«Πώς να φέρω έναν άνθρωπο σε αυτό τον κόσμο;» ήταν μια σκέψη που είχε ήδη από τα σχολικά της χρόνια. Παράλληλα, τονίζει τη σοβαρή επίδραση της υπογεννητικότητας στην κοινωνία, εκφράζοντας τη στενοχώρια της:
«Έχουμε τρομερή υπογεννητικότητα και με στενοχωρεί πάρα πολύ. Ο οικονομικός παράγοντας είναι ο βασικός λόγος που τα ζευγάρια σήμερα δεν κάνουν πολλά παιδιά.»

Η προσωπική της ιστορία με τον πατέρα της, που έφυγε στο εξωτερικό λόγω οικονομικής καταστροφής, σημάδεψε τις επιλογές της:
«Κάθε πράγμα που κάνουμε ή δεν κάνουμε στη ζωή μας έχει την αιτιολογία του. Η ψυχή του καθενός γνωρίζει τον λόγο.»

Όταν η συζήτηση στρέφεται στον έρωτα, η Ελένη Φιλίνη παραδέχεται πως τον έχει ζήσει λίγες φορές, αλλά δυνατά:
«Πολλές, όχι. Λίγες και καλές. Ο έρωτας ήταν κυρίως ουρανοκατέβατος στη ζωή μου. Είμαι άνθρωπος της αστραπής. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αλλά έτσι είμαι όταν ερωτεύομαι.»

Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που την ελκύουν σε έναν άντρα;
«Να συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις του και να έχει εσωτερική ευγένεια. Δεν εννοώ να μου ανοίγει την πόρτα, στην ευγένεια της ψυχής δίνω σημασία.»

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved