Ορφέας Αυγουστίδης: Δύσκολα θα μπορούσα να το κάνω για κάτι που δεν με ενδιαφέρει
Για το πώς ορίζει την επιτυχία αλλά και για το τον κινητοποιεί στο θέατρο, μίλησε ο Ορφέας Αυγουστίδης.
Η επιτυχία ορίζεται και από το γεγονός ότι το κοινό σάς ακολουθεί…
«Ναι, και από αυτό. Αλλά μια παράσταση που δεν θα σκίσει δεν σημαίνει ότι δεν ήταν επιτυχημένη. Πιστεύω ότι κανένας δεν θα βγει από ένα θέατρο με κάποια άδεια καθίσματα και εξαιτίας αυτού θα πει ότι δεν του άρεσε η παράσταση. Ούτε κάποιος θα πει “τρέξτε να τη δείτε”, μόνο και μόνο επειδή είναι γεμάτη. Και μιλάω σαν ένας άνθρωπος που έχει δει προ-κλεισμένες τις παραστάσεις του. Απ’ την άλλη, είναι πολύ ωραίο να βγαίνουν οι θεατές από μια παράσταση που τους άγγιξε, να θέλουν να το μοιραστούν και μετά οι άλλοι να μπορέσουν να τη δουν “τώρα” και όχι σε έξι μήνες.
Ορφέας Αυγουστίδης: Η παρατήρηση στη Χρηστίδου & η αμηχανία on air - «Δεν χρειάζεται & τρίτη φορά»
Έτσι μια παράσταση βρίσκει γρηγορότερα το κοινό της. Έχω ζήσει να νιώθεις ότι υπάρχει ένα κοινό από κάτω που δεν έχει ιδέα τι βλέπει γιατί έκλεισε τα εισιτήριά του… πέρυσι. Στη μεγάλη αναμονή είναι φυσικό ακόμα και να μην επαληθευτεί αυτή η προσδοκία».
Τι σας κινητοποιεί στο θέατρο;
«Ότι πλέον το έχω κάνει προσωπικό, ότι υπάρχει ανάγκη να συνδεθώ με τους ανθρώπους και το υλικό προσωπικά για να μπορέσω να το υπερασπιστώ μέχρι τελικής πτώσεως από σκηνής. Δύσκολα θα μπορούσα να το κάνω για κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Γιατί σιγά-σιγά τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με την αποδοχή και τα βραβεία έχουν φύγει. Δεν υπάρχει πια αυτή η αγωνία. Αν γίνεται για τους άλλους, καλύτερα να μη γίνεται καθόλου. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν στιγμές μικρότερης έντασης ή εμπλοκής επειδή δεν τα κατάφερες. Αρκεί να συνεχίζεις να ψάχνεις, να σε νοιάζει».
Πηγή Το Βήμα
Ορφέας Αυγουστίδης: «Δεν με άλλαξε ολοκληρωτικά ο ερχομός του παιδιού»
Ορφέας Αυγουστίδης: Δεν θα είχε νόημα να αγωνιώ για τα νούμερα μιας σειράς που έχει ήδη ολοκληρωθεί
Ορφέας Αυγουστίδης: «Ήταν φρικτή συνθήκη για μένα. Έλεγα στους γονείς μου…»