Τούνη-Δημοσίευσε στοιχεία του ενός καταδικασθένα & ο δικηγόρος της αντέδρασε: Είπα να μη το κάνει
Το βράδυ της Παρασκευής (3/4), η Ιωάννα Τούνη βρέθηκε σε νυχτερινό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, όπου ήρθε αντιμέτωπη με μια απρόσμενη συνάντηση, καθώς στο ίδιο χώρο διασκέδαζε ένας από τους δύο καταδικασθέντες για την υπόθεση revenge porn.
Η επιχειρηματίας και influencer επέλεξε να καταγράψει και να δημοσιεύσει σχετικό βίντεο στα social media, γνωστοποιώντας παράλληλα την ταυτότητα του συγκεκριμένου ατόμου, γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις.
Η Τούνη βγήκε να γιορτάσει &... στη διπλανή παρέα ήταν αυτός που είχε τραβήξει το revenge porn video

Σε ανάρτησή της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα βγήκα για ποτό μαζί με την παρέα μου να γιορτάσουμε… και στη διπλανή παρέα διασκέδαζε επιδεικτικά αυτός που τράβηξε το revenge porn video… ναι! Αυτός που καταδικάστηκε με τρία χρόνια “φυλάκισης”. Φυσικά το μαγαζί δε μας χωρούσε και τους δυο!
Ζήτησα πολλές φορές από τους υπεύθυνους να διώξουν αυτόν τον κακοποιό από δίπλα μου, πράγμα που δε συνέβη ποτέ! Οπότε, μόλις αποχώρησα εγώ και η παρέα μου».
Το θέμα σχολιάστηκε και σήμερα το πρωί (4/4), όταν ο δικηγόρος της Ιωάννα Τούνη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τοποθετήθηκε σχετικά με τη δημοσιοποίηση του βίντεο και τα νομικά όρια που ισχύουν.
Όπως εξήγησε, είχε συμβουλεύσει την πελάτισσά του να μην προχωρήσει στη συγκεκριμένη δημοσίευση, καθώς, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, δεν επιτρέπεται ακόμη η αποκάλυψη των στοιχείων των εμπλεκομένων χωρίς σχετική άδεια από αρμόδια αρχή. «Πρέπει να υπάρχει άδεια της εισαγγελικής ή δικαστικής αρχής να γνωστοποιηθούν τα όνοματά τους και τα πρόσωπά τους. Με ρώτησε η κυρία Τούνη πριν ανεβάσει το βίντεο, η δική μου νομική συμβουλή ήταν στην παρούσα φάση, εφόσον δεν το επιτρέπει η εισαγγελική εντολή, ούτε το προβλέπει ο νόμος, να μη το κάνει. Δυστυχώς αυτά είναι τα δεδομένα.
Προσπαθώ να βρω μια διάταξη για να μπορέσει η κυρία Τούνη να πει τα ονόματά τους. Προς το παρόν δε μπορώ να το κάνω…Δεν πρέπει να είμαστε σαν αυτούς που παραβίασαν τον νόμο. Το δικαστήριο δε μας έδωσε τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματά τους. Είμαστε ακόμα σε πρωτόδικη απόφαση… Αυτό που θέλει η κυρία Τούνη είναι έστω και μια μέρα να στερηθούν την ελευθερία τους, να πει τα ονόματά τους. Δε θέλει ούτε ένα ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.