Ιωάννα Τούνη: Έφεση της εισαγγελίας εφετών κατά της απόφασης για το βίντεο revenge porn
Showbiz

Ιωάννα Τούνη: Έφεση της εισαγγελίας εφετών κατά της απόφασης για το βίντεο revenge porn

Έφεση κατά της απόφασης, με την οποία καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 4 και 3 ετών, αντιστοίχως, δύο άνδρες, για την υπόθεση revenge porn, με θύμα την Ιωάννα Τούνη, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η έφεση σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ αφορά τόσο στο ύψος των ποινών, θεωρώντας ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες, όσο και στην αναγνώριση ελαφρυντικού στον καταδικασθέντα με την χαμηλότερη ποινή.

Σπανού για Τούνη: «Ας πάρει άδεια απ’ τη δουλειά... Να ησυχάσει... Ας κλείσει το μαγαζί, λεφτά έχει»

Σχετική αίτηση είχε καταθέσει προηγουμένως η πλευρά της influencer που τελικώς έγινε δεκτή από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Την απόφαση του Δικαστηρίου είχαν εφεσιβάλλει και οι δύο καταδικασθέντες ώστε να κριθούν σε δεύτερο βαθμό. Υπό αυτές τις συνθήκες, όταν η υπόθεση επανεξεταστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα ξεκινήσει από «μηδενική βάση» και πρακτικά δεν ισχύει για τους κατηγορούμενους «η αρχή της μη χειροτέρευσης» της θέσης τους.

1775024616523-466080333-touni.jpg

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης την 1η Απριλίου είχε κρίνει ένοχους τους δύο κατηγορούμενους για τη διαρροή - δημοσιοποίηση βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς τη συναίνεση της καταγγέλλουσας influencer. Κατά πλειοψηφία, το Δικαστήριο έκρινε ότι η εις βάρος τους αποδιδόμενη πράξη τελέστηκε σε βαθμό κακουργήματος (το μέλος της σύνθεσης που μειοψήφησε είχε την άποψη ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή).

Με την ποινή των 4 ετών φυλάκισης - χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού - τιμωρήθηκε ο κατηγορούμενος που συναντήθηκε με την παθούσα, ενώ η ποινή του δεν ανεστάλη ούτε μετατράπηκε, αλλά δόθηκε αναστέλλουσα ισχύ στην εκτέλεσή της ενόψει του Εφετείου. Ο συγκατηγορούμενός του, που, σύμφωνα με τη δικογραφία βιντεοσκόπησε την ερωτική πράξη, τιμωρήθηκε με φυλάκιση 3 ετών, με αναγνώριση ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου, και η ποινή του ανεστάλη επί 3ετία.

Η πολυήμερη αποδεικτική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Η θέση των δύο κατηγορούμενων ήταν πως ούτε «τράβηξαν» το επίδικο βίντεο (το οποίο επισκοπήθηκε και προβλήθηκε κατά τη δίκη) ούτε το διέδωσαν.

Χαμός στο Buongiorno για την Τούνη: «Δεν μπορούμε να αστυνομεύσουμε την πόλη & να απαγορεύσει να...»

Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το αυτοκίνητο της δικηγόρου των κατηγορουμένων για το revenge porn

Δικηγόρος μηνυτή της Τούνη: «Πρέπει να υπάρχει εισαγγελική εντολή για τη δημοσιοποίηση στοιχείων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

DPG NETWORK

©2010-2026 Gossip-tv.gr - All rights reserved