Γιώργος Νταλάρας: Γέμισε δυο φορές το ΟΑΚΑ – To ρεκόρ, οι 160.000 θεατές και η συγκίνηση
Showbiz

Γιώργος Νταλάρας: Γέμισε δυο φορές το ΟΑΚΑ – To ρεκόρ, οι 160.000 θεατές και η συγκίνηση

Πίσω στο 1983 στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 3 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε δύο ιστορικές συναυλίες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), οι οποίες συγκέντρωσαν συνολικά περίπου 160.000 θεατές.

Οι συγκεκριμένες εμφανίσεις θεωρούνται μέχρι σήμερα από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις ελληνικής μουσικής που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, καταγράφοντας ένα ρεκόρ που παραμένει αξεπέραστο. Με αφορμή το γεγονός, το περιοδικό Rolling Stone είχε σχολιάσει: "Η ελληνική μουσική εισέρχεται στο χώρο των μεγάλων σταδίων”.

Ανατριχιαστικός ο επικήδειος του Νταλάρα: «Πέταξες στη σκηνή του Ηρωδείου. Καλό ταξίδι μάνα»

george-dalaras-5-1024x661.jpg

Στις συναυλίες συμμετείχαν σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γιάννης Πάριος, η Χαρούλα Αλεξίου και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Στην πρώτη συναυλία εμφανίστηκε επίσης ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ενώ από τις εξέδρες την παρακολούθησαν εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης και η Μελίνα Μερκούρη. Τα έσοδα της δεύτερης συναυλίας διατέθηκαν κυρίως για υποτροφίες φοιτητών, ενισχύοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Για τη δεύτερη εμφάνιση, ο Γιώργος Νταλάρας είχε δηλώσει: «Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτή η δεύτερη συναυλία δεν έχει να κάνει με οποιοδήποτε ρεκόρ, φιλοδοξία ή να τσακίσουμε κόκκαλα. Ο μόνος λόγος που την κάνω είναι για να μη μείνει έξω αυτός ο καταπληκτικός κόσμος». Είχε επίσης επισημάνει πως τα χρήματα θα διατίθεντο σε κοινωφελείς σκοπούς και ότι ο ίδιος δεν θα είχε κανένα οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη συναυλία.

Στην έναρξη της συναυλίας, εμφανώς συγκινημένος, είχε πει: «Φίλοι μου, δεν το πιστεύω αυτό που βλέπω. Είναι απίστευτο! Συγχωρέστε με, είμαι πολύ συγκινημένος. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να σας μιλήσω. Ήξερα πως έχω πολλούς φίλους, δεν φαντάστηκα ποτέ ότι είναι τόσοι πολλοί. Σας ευχαριστώ πολύ! Θα ήθελα να σας αγκαλιάσω όλους αν γινόταν. Αυτό που με νοιάζει τώρα είναι να τραγουδήσω όσο μπορώ καλύτερα. Βοηθήστε με να τραγουδήσω, δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Ας μιλήσουν τα τραγούδια για μένα»

Τα πρωτοσέλιδα

Νταλάρας και Χαρούλα Αλεξίου: Ο σημαντικός ρόλος που θα έχουν στην κηδεία της Μαρινέλλας

Γιώργος Νταλάρας - «Οιδίπους Τύραννος»: Η ζωντανή ηχογράφηση στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Γιώργος Νταλάρας: «Αν δεν ήταν η Άννα, θα ήμουν σχεδόν ένα τίποτα, ήμουν παλιόπαιδο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

DPG NETWORK

©2010-2026 Gossip-tv.gr - All rights reserved