Δανάη Μιχαλάκη: «Πλέον οι προτεραιότητές μου έχουν αλλάξει» – Η εξομολόγηση για τη μητρότητα
Μια πιο προσωπική ματιά στη ζωή της και στις αλλαγές που έχουν φέρει τα τελευταία χρόνια μοιράστηκε η Δανάη Μιχαλάκη μέσα από τη συνέντευξή της στο περιοδικό Vita και τη δημοσιογράφο Φαίη Βακρίνου.
Με αφορμή τη συμμετοχή της στη νέα μεγάλη παραγωγή του MEGA, η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφωθεί πλέον η καθημερινότητά της, αλλά και για τους διαφορετικούς ρόλους που καλείται να συνδυάσει.
«Ξεχνάς το "εγώ" σου, είναι ένα μεγάλο σοκ!»: Η παραδοχή της Δανάης Μιχαλάκη για τη μητρότητα

Η μητρότητα έχει αναμφισβήτητα αλλάξει τις προτεραιότητές της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η Δανάη Μιχαλάκη έχει αφήσει πίσω τον εαυτό της. Όπως εξηγεί, εξακολουθεί να βρίσκει χρόνο για τις προσωπικές της ανάγκες, απλώς σήμερα βλέπει τη ζωή και τις επιλογές της μέσα από μια διαφορετική οπτική.
Υπάρχει κάποια εκδοχή του εαυτού σου που νιώθεις ότι άφησες πίσω τα τελευταία χρόνια;
«Δεν θα το έλεγα. Έχω χρόνο για μένα, απλά πλέον οι προτεραιότητες μου έχουν αλλάξει».
Η ηθοποιός αναφέρθηκε ακόμη στις απαιτήσεις που συνοδεύουν τους πολλαπλούς ρόλους της καθημερινότητας, καθώς είναι ταυτόχρονα μητέρα, επαγγελματίας, σύντροφος και φίλη. Ωστόσο, όπως σημειώνει, δεν αισθάνθηκε ότι πρέπει να ανταποκριθεί σε μια σειρά από προκαθορισμένες προσδοκίες ή να αποδείξει κάτι μέσα από κάθε έναν από αυτούς τους ρόλους.
Μητέρα, επαγγελματίας, σύντροφος, φίλη. Αισθάνθηκες κάποια στιγμή την πίεση ότι “πρέπει” να ανταποκριθείς σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους;
«Όχι. Ως φίλη δεν θα έπρεπε να νιώθω υποχρεωμένη να αποδείξω κάτι. Ως σύντροφος, πάντα χρειάζεται δουλειά, σε οποιαδήποτε συνθήκη, είτε έχεις είτε δεν έχεις παιδί».
Μιλώντας για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται όταν ένας άνθρωπος γίνεται γονιός, η Δανάη Μιχαλάκη υπογραμμίζει πως η ισορροπία δεν έρχεται απαραίτητα μέσα από την πίεση ή την προσπάθεια να τα κάνει όλα τέλεια. Αντίθετα, θεωρεί πως είναι μια διαδικασία που κάθε γονιός ανακαλύπτει σταδιακά, προσαρμοζόμενος στις νέες συνθήκες της ζωής του.
«Στην πορεία που βρίσκεις και ως γονιός τις ισορροπίες σου, δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι πίεση».