Μαρία Κωνσταντάκη: «Ξέρω πού θα σε πονέσει & πού θα σε χτυπήσω» – Τα λάθη της και οι συγγνώμες
Με ειλικρίνεια μίλησε η Μαρία Κωνσταντάκη για τη διαδρομή της προς την προσωπική βελτίωση, καθώς παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν είχε συμπεριφορές για τις οποίες σήμερα νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί.
Η ηθοποιός αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, εξηγώντας πως πλέον προσπαθεί να επικοινωνεί διαφορετικά με τους ανθρώπους γύρω της, ενώ στάθηκε και στη σημασία που έχει για την ίδια η συγγνώμη αλλά και η διαχείριση των αποτυχιών.
Μαρία Κωνσταντάκη: «Ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Υπήρχαν και μαχαιρώματα»
.jpg?t=xtUCYfOFjlkQeMa8v-CTtw)
Μιλώντας στο vidcast «Butterfly Stories» με τη Γιάννα Παπαγεωργίου και τον Χάρη Γιακουμάτο, η Μαρία Κωνσταντάκη περιέγραψε πώς αντιλαμβάνεται σήμερα τις ανθρώπινες σχέσεις και την προσωπική εξέλιξη.
«Βλέπω τεράστια διαφορά στο πώς δουλεύω, ας πούμε, τα τελευταία χρόνια λιγάκι τον τρόπο μου. […] Σίγουρα ήμουν και πάρα πολύ σκληρή, εννοώ αγωνιώδης. Και έχω υπάρξει και πολύ επίσης κακοποιητική λεκτικά, ας πούμε, σε φίλους μου. Δεν εννοώ ότι τους έβριζα, αλλά επειδή ακριβώς έχω αντίληψη, ξέρω πού θα σε πονέσει και ξέρω πού θα σε χτυπήσω. Και αυτό είναι μια μορφή κακοποίησης, όταν τον χτυπάς τον άλλον με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.
Αυτό λοιπόν που τώρα τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να δουλέψω σε σχέση με τον τρόπο μου και πώς, αν θέλω κάτι να το πω με έναν ωραίο τρόπο, ή να μη θίξω τον άλλον, να μην προσβάλω τον άλλον, να μην αισθανθεί μειονεκτικά, να μην αισθανθεί λίγος, οπότε το καταφέρνω, βλέπω τεράστια διαφορά στην ανταπόκριση», είπε αρχικά η Μαρία Κωνσταντάκη.
Και πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη. Τώρα δεν το εννοούσα με τον τρόπο που το έκανα. […] Θεωρώ ότι σε μεμονωμένα πράγματα, σε μικρά πράγματα, οφείλουμε να ζητάμε… εγώ αισθάνομαι ότι οφείλουμε να ζητάμε συγγνώμη, κάπως να αποκαθιστούμε λιγάκι την ισορροπία».
«Πια δεν τη βλέπω την αποτυχία. Δηλαδή τι εννοώ δεν τη βλέπω την αποτυχία; Δεν την παίρνω βαρέως. Δεν την κουβαλάω, το ότι “πω πω και τώρα τι έγινε” και όλα αυτά. Λέω “έγινε έτσι, γιατί έγινε έτσι;”. Προφανώς δεν έκανα κάτι καλά.
Δηλαδή ακόμα και η επιλογή της δεδομένης συγκεκριμένης χρονικής στιγμής μπορεί να ήταν αυτό το λάθος, ας πούμε. Οπότε θέλω να πω ότι μπαίνω σε μια διαδικασία να δω τα λάθη μου, αλλά χωρίς να με μαστιγώνω. Δηλαδή λέω “okay, αυτό είχα ανάγκη τότε, έτσι έπραξα, μην το ξανακάνουμε”. Και δεν το βιώνω πια σαν αποτυχία, το βιώνω σαν ένα καινούργιο εφαλτήριο για κάτι καινούργιο», κατέληξε η γνωστή ηθοποιός.