Θοδωρής Κατσαφάδος: «Ήμουν το 12ο παιδί της οικογένειας» – Η ζωή μέσα στη φτώχεια και οι δυσκολίες

NDPPHOTO 

Showbiz

Θοδωρής Κατσαφάδος: «Ήμουν το 12ο παιδί της οικογένειας» – Η ζωή μέσα στη φτώχεια και οι δυσκολίες

Από ένα χωριό της Μάνης, μέσα σε μια πολυμελή οικογένεια και με τις στερήσεις να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς του, μέχρι μια πορεία περισσότερων από πέντε δεκαετιών στο θέατρο. 

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος έκανε μια προσωπική αναδρομή στα παιδικά του χρόνια και μίλησε για τις συνθήκες που σημάδεψαν τα πρώτα βήματα της ζωής του.

Οι επώνυμοι σε κλίμα οδύνης: Συγκίνηση στην κηδεία της Μαρινέλλας - Ποιοι βρέθηκαν εκεί

SKARABAIOS-Dhmhtrhs-(8odwrhs-Katsafados).jpg

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη μεγάλη οικογένεια στην οποία μεγάλωσε, στις δυσκολίες των μεταπολεμικών χρόνων, αλλά και στη διαδρομή που τον οδήγησε από τη Μάνη στον κόσμο της υποκριτικής. Παράλληλα, αποκάλυψε και τη συμβουλή που δέχθηκε από τον Τάκη Μουζενίδη και την οποία, όπως παραδέχεται, κατάφερε να κατανοήσει αρκετά χρόνια αργότερα.

Υπήρξε κάποια συμβουλή που κράτησες όλα αυτά τα χρόνια;

Μου είχε πει κάποτε ο Τάκης Μουζενίδης, όταν κάναμε το “Ντα” με τον Μάνο Κατράκη: “Στη ζωή, Θοδωρή μου, θα κάνεις και πράγματα που δεν θα είναι όλα πρώτης γραμμής. Αν όμως κάνεις τη δουλειά σου με σοβαρότητα και αγάπη, δημιουργείς επάνω σου υδράργυρο”. Τότε δεν το κατάλαβα.

Το κατάλαβα αργότερα. Ό,τι αναλαμβάνω, το αντιμετωπίζω σαν να είναι ο μεγαλύτερος ρόλος και το μεγαλύτερο έργο της ζωής μου. Με πολλή δουλειά, αγάπη και σοβαρότητα.

Έχεις μεγαλώσει, όμως, πολύ διαφορετικά. Προέρχεσαι από μια πολυμελή οικογένεια στη Μάνη.

Η μητέρα μου γέννησε δώδεκα παιδιά κι εγώ είμαι το δωδέκατο, όμως δεν έζησαν όλα. Μιλάμε για πολύ διαφορετικά χρόνια, πριν και μετά τον πόλεμο. Ήμασταν μια πολυμελής οικογένεια.

Γεννήθηκα στη Μάνη, με μεγάλη φτώχεια και πολλές δυσκολίες. Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα. Γι’ αυτό και, όταν κοιτάζω σήμερα τη διαδρομή μου, σκέφτομαι ότι ήμουν ένα παιδί από το χωριό, χωρίς κανένα πνευματικό υπόβαθρο και χωρίς καμία σχέση με το θέατρο ή την τέχνη.

Από το χωριό βρέθηκα στην Άνω Γλυφάδα, που τότε ήταν κι εκείνη σαν χωριό και σιγά σιγά μπήκα στον κόσμο του θεάτρου. Μέσα από αυτή τη δουλειά ανακάλυψα τον εαυτό μου και ολόκληρους κόσμους. Μέσα από τα έργα, που διαβάζω και παίζω, ταξιδεύω. Και γι’ αυτό είμαι ευτυχής.

Πηγή: Λοιπόν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

DPG NETWORK

©2010-2026 Gossip-tv.gr - All rights reserved