Ξεσπά ο Γιαννάκος: «Ήταν νεκρός, δεν είχε καρδιακό παλμό, είναι κομπογιαννίτες» για θάνατο Μαζωνάκη
Νεκρός ήταν ο Γιώργος Μαζωνάκης πριν φτάσει το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ
Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από τον ξαφνικό θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή σε ιατρείο στο Κολωνάκι.
Γιώργος Μαζωνάκης: Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβαν οι δύο γιατροί που διώκονται για τον θάνατό του

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο γνωστός τραγουδιστής ήταν ήδη νεκρός όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο, παρουσιάζοντας εικόνα καρδιακής ασυστολίας και μυδρίασης. Οι διασώστες αντίκρισαν έναν απινιδωτή στα πόδια του ασθενούς, ο οποίος όμως ήταν χαλασμένος, ενώ ο δικός τους εξοπλισμός δεν μπόρεσε να διοχετεύσει ηλεκτροσόκ λόγω της απουσίας καρδιακού παλμού.
Την ίδια στιγμή, έντονες αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελλόμενη μυστικοπάθεια των υπευθύνων του ιατρείου, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να εξαπολύει βαρείς χαρακτηρισμούς για τη στάση τους.
Η ιατροδικαστική εξέταση απέκλεισε το έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ η ακριβής αιτία θανάτου τελεί υπό εργαστηριακή διερεύνηση, με τις αρχές να εστιάζουν στο γεγονός ότι ο καλλιτέχνης υποβαλλόταν σε διαδικασία πλασμαφαίρεσης για σαράντα δύο λεπτά πριν υποστεί την ανακοπή.
Οι δύο γιατροί που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης κρατούνται και έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις καταιγιστικές δικαστικές εξελίξεις.

Πηγή:Live News