Ηλίας Μαμαλάκης: «Για να γυρίσω στην τηλεόραση χρειάζεται να μου τάξουν μια παραγωγή γενναιόδωρη»
Η τηλεοπτική του παρουσία έχει συνδεθεί με μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής μαγειρικής τηλεόρασης, όμως τα τελευταία χρόνια ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει επιλέξει να βρίσκεται μακριά από τη μικρή οθόνη.
Ο ίδιος, πάντως, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Ηλίας Μαμαλάκης: Οι συνήθειες δεν κόβονται! Εκδρομή στο βουνό και μαγειρική

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου, με αφορμή τη βράβευσή του στο φεστιβάλ της Χίου, ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε μεταξύ άλλων για την τηλεόραση, την εκπομπή «Μπουκιά και συχώριο» και όσα θα τον έκαναν να πει ξανά το «ναι» σε μια τηλεοπτική πρόταση.
Ο αγαπημένος μάγειρας αναφέρθηκε επίσης στην επέμβαση που έκανε στο πόδι του, στην αγάπη του για την τηλεόραση και στον τρόπο με τον οποίο έχει αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο, σημειώνοντας ότι σήμερα οι παραγωγές λειτουργούν με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα.
Κύριε Μαμαλάκη, έχετε λείψει από την τηλεόραση. Σκέφτεστε να επιστρέψετε με τη θρυλική εκπομπή “Μπουκιά και συχώριο” στη μικρή οθόνη;
Δεν θεωρείτε ότι είμαι λίγο μεγάλος για να επανέλθω στην τηλεόραση;
Μα, υπάρχει ηλικία για την τηλεόραση;
Έκανα μια εγχείρηση φέτος στο πόδι μου και ζορίζομαι λίγο. Την αγαπάω πολύ την τηλεόραση και ο κόσμος με αγαπάει πολύ. Και αγαπώ πολύ τους παραγωγούς, τις νοικοκυρές, την ελληνική κουζίνα.
Αυτή την περίοδο γράφω ένα βιβλίο. Για να γυρίσω στην τηλεόραση χρειάζεται να μου τάξουν μια παραγωγή γενναιόδωρη. Και σήμερα η τηλεόραση προτιμά φτηνές λύσεις, κάνει οικονομία. Βέβαια, κανείς δεν ξέρει.