Showbiz

Αλεξία: Ακούστε το νέο της τραγούδι

Gossip-tv Team

Το Jeux D'Αmour (Παιγνίδια της Αγάπης), είναι το αυθεντικό soundtrack της Ρομαντικής κομεντί Poker Face, συνθέτης της οποίας είναι ο Κώστας Χρηστίδης.

Eίναι ένα ρομαντικό, μελωδικό, ερωτικό τραγούδι το οποίο παραπέμπει σε κλασικά Soundtracks του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, όπως: IL Postino, La vita è bella, Amélie, Cinema Paradiso.

Το Jeux D'Αmour είναι σε στίχους της Ελένης Καφετζή (Perseus, Exit the King, Here; Now, Alexander Pothos, Elektra Fragments) και της Αλέξιας. Η Αλέξια, η οποία έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες μεταξύ άλλων, με τους: Μίκη Θεοδωράκη, Stevie Wonder, Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Χατζηνάσιο, Σταμάτη Κραουνάκη, Chick Corea, John Patitucci, Μίλβα, Andreas Vollenweider, Ρένα Βλαχοπούλου, έχει τραγουδήσει σε αρκετά soundtracks στην TV, στο Θέατρο και στον Κινηματογράφο - το Safe Sex, The Road to Ithaca, To Hroma tou Feggariou, Η Κυρία με τις Καμέλιες, Bunker Buster, Lullaby of the Butterfly. Επίσης, από το τριπλό cd της Αλέξιας Re-bE, του οποίου η ίδια η καλλιτέχνις είναι συνθέτις, στιχουργός, τραγουδίστρια και παραγωγός, έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά τραγούδια και ορχηστρικά γιά ταινίες και Θεατρικές Παραστάσεις Διεθνώς.

Πτυχές της Αλέξιας οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι το ότι εδώ και χρόνια ασχολείται με τον Αυτοσχεδιασμό (Φωνής και Φωνής με όργανα αλλά και μαζί με στοιχεία της Φύσης) έχουν δε κυκλοφορήσει 10 δίσκοι της στο διαδίκτυο με Αυτοσχεδιασμό. Η άλλη της πλευρά, είναι τα Πειραματικά φίλμ και τα ντοκυμαντέρ/ ντοκυ-βίντεο, η καταγραφή με την κάμερα της: ανθρώπων, Μουσικών συναντήσεων στα ταξίδια της ανα τον κόσμο, γεγονότων της ζωής, και πειραματικές ταινίες μικρού μήκους / Αβάντ γκάρντ, τα δικά της ντοκυ-βίντεο σε πολλά από τα τραγούδια της - Famagusta, Time/Love Me από το Re-bE, ντοκουμέντα από την υπό Τουρκική κατοχή γενέτειρα της την Αμμόχωστο βασισμένα στο είδος Cinéma vérité δηλαδή χωρίς προετοιμασία, χωρίς κείμενο/πλοκή, χωρίς πρόβα, απρόσμενο, Αυτοσχεδιαστικό, βασισμένο στο συναίσθημα της στιγμής και ανάλογα με τον χώρο- Σινεμά. Οι Μουσικές στις ταινιίες της είναι συνθέσεις της ιδίας και πολλές φορές, Αυτοσχεδιασμοί. Τα φίλμ της αναγνωρίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, από την UNESCO (Παρίσι), από το Goethe-institut, The Cyprus Academic Center for Intercultural Studies, The Australian High Commission, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και από άλλους Διεθνείς οργανισμούς. Το 2013, επτά (7) από τα Πειραματικά της φίλμ ήταν η επίσημη επιλογή του 12ου Ετήσιου Φεστιβάλ Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου της Κύπρου (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού).

Ο Κώστας Χρηστίδης (Θεσσαλονίκη), η Ελένη Καφετζή (Αθήνα) και η Αλέξια Βασιλείου (Κύπρος) γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι, στο Λος Άντζελες. Τέσσερα χρόνια αργότερα απεφάσισαν να συνεργαστούν όντας και οι τρείς Μουσικοί με Μουσικές σπουδές στο Εξωτερικό και με κοινό, ειδικό ενδιαφέρον στην Μουσική Κινηματογράφου. Ο Κώστας, αποφοίτησε από το London College of Music όπου σπουδασε Πιάνο, σύνθεση και ενορχήστρωση και απο το University of Southern California (USC) οπου παρακολουθησε το Advanced Studies Program in Scoring for Motion Pictures and Television - Μουσική γιά Κινηματογράφο και Τηλεόραση. - Έχει χρόνια επιτυχημένης καριέρας στην Μουσική γιά Κινηματογράφο στο Χόλυγουντ αλλά και στην Ελλάδα: Love Happens, Spiderman 3, Something᾽ s Gotta Give, Sweet November, Αν, κ.ά. Η Ελένη Καφετζή σπούδασε Θέατρο και Παραστατικές Τέχνες (Performing Arts) στο Πανεπιστήμιο της Σορβώνης στο Παρίσι και μετά συνέχισε τις σπουδές της στο UCLA School of Theater, Film and Television και στο LAMA College for Music Professionals στο Los Angeles. Ζεί και εργάζεται στο Los Angeles, όπου δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής, του θεάτρου και των interdisciplinary performances. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβώνης. Η Αλέξια αποφοίτησε απο το Berklee College of Music της Βοστώνης.

To τραγούδι Jeux D'Amour, το οποίο ερμηνεύει η Αλέξια στα Γαλλικά, ακούγεται στο τέλος της ταινίας Poker Face σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved