Showbiz

Οδύνη για την ανεύρεση της σορού της Χρύσας Σπηλιώτη

Gossip-tv Team

Σβήστηκαν οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανή η Χρύσα Σπηλιώτη. Η σορός της ηθοποιού ταυτοποιήθηκε δύο μέρες μετά από του συζύγου της, Δημήτρη Τουρναβίτη.

Το ζευγάρι βρήκε τραγικό θάνατο παλεύοντας με τις φλόγες της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι. Η κολλητή της φίλη, επίσης ηθοποιός, Αννέτα Παπαθανασίου ανακοίνωσε την τραγική είδηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. «Αγαπημένοι μου φίλοι σήμερα η εδώ και 32 χρόνια κολλητή μου φίλη, Χρύσα Σπηλιώτη ταυτοποιήθηκε και είναι πια επίσημα νεκρή».

Ποια ήταν η Χρύσα Σπηλιώτη;

Υπήρξε ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης και θεατρική συγγραφέας. Ήταν παντρεμένη με τον Δημήτρη Τουρναβίτη αλλά δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Ο Δημήτρης Τουρναβίτης ήταν μουσικός και πρώην πρωταθλητής του Παναθηναϊκού στο μοντέρνο πένταθλο. Στο ωδείο Πεντέλης Τουρναβίτη δίδασκε κιθάρα, ανώτερα και γενικά θεωρητικά, χορωδία. Γεννημένη στην Αθήνα και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου η Χρύσα Σπηλιώτη πραγματοποίησε το 1994 την πρώτη εμφάνισή της στην τηλεόραση στη σειρά «Χαραυγή» του Mega. Έπαιξε το 1997 στην πετυχημένη σειρά του «Καρέ της ντάμας» αλλά και στο «Δέκα λεπτά κήρυγμα» παίζοντας τη μητέρα της Μαριλένας.

Στο θεατρικό χώρο εργάσθηκε ως ηθοποιός και συνεργάσθηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως οι Μίνως Βολανάκης, Γ. Σεβαστίκογλου κ.α. Τα πρόσφατα χρόνια ασχολήθηκε με τη θεατρική συγγραφή και τα περισσότερα από δέκα έργα της μεταφράστηκαν σε διάφορες γλώσσες ενώ παίχθηκαν σε σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και του Διεθνούς Θεατρικού Ινστιτούτου. Δίδασκε πολλά χρόνια θεατρική γραφή υπό τη μορφή σεμιναρίων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σπουδαστές αυτών των σεμιναρίων έχουν παρουσιάσει ολοκληρωμένα έργα τους σε σκηνές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία.

Εργάστηκε για χρόνια στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός εκπομπών λόγου και κειμενογράφος, κυρίως στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, αλλά και στην ιδιωτική ραδιοφωνία.

Έχει γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές για την τηλεόραση της ΕΡΤ καθώς και τα κείμενα πολλών παιδικών εκπομπών της ΕΡΤ.

Έχει γράψει τα βιβλία: «Φωτιά και νερό», «Πόρτες», «Ποιος κοιμάται απόψε;», «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;», «Η αληθινή σου ιστορία;», «Χαμένο δίκιο», «Ποιος ανακάλυψη την Αμερική – Κωμωδία σε τριάντα εικόνες», «Αγκά. . . σφί. . . και φι. . .» (Αγκάλιασέ με, σφίξε με και φίλα με).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved